Jos luulette et tää on muuttunu pelkäksi leivontablogiksi, niin ei se kyl ihan totta oo. Nyt on vaan semmonen vaihde päällä. Tuli tehtyä mansikka-valkosuklaamuffinsseja, jotka ei oo kyl ehkä kaikkein kauneimpia... Maku oli kuitenkin hyvä.

1498110.jpg

Ohje on jostain blogista, mut en oo laittanu ylös että mistä. Jos joku nyt tuntee ohjeen omakseen, niin ilmoittautukoon, linkitän sitten sen tähän.

MANSIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

12 kpl muffinssipellillinen

2munaa, 1½dl sokeria, (ripaus suolaa), 1½tl leivinjauhetta, 1½dl vaniljakreemiä, 4dl vehnäjauhoja, 75g sulatettua voita, n. 1½dl löysää mansikkasosetta, n. 75g valkosuklaata rouheena.

Yhdistä kuivat aineet, Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet muna-sokeri vaahtoon. Lisää vaniljakreemi, mansikkasose, valkosuklaa ja sula voi.Sekoita koko taikina varovasti sekaisin ja jaa muffinssivuokiin 12kpl. Paista 200 asteessa n. 15min. ja nauti!

Lisäksi tein kylmäsavulohi-tuulihatturullan. Siitä tuli ihan miu mau mukanen. Ohjeen suhteen sama juttu ku edellisessä.

1498111.jpg

Pohja;<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

125 g voita tai margariinia

2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

3 munaa

1/2 tl leivinjauhetta

2 rkl tuoretta silputtua persiljaa ( en laittanut )

Täyte;

200 g kylmäsavulohituorejuustoa

200 g kylmäsavulohta

2 rkl tuoretta hienonnettua tilliä

ripaus valko-tai mustapippuria

1 dl vaahdotettua kermaa

Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen nopeasti vehnäjauhot. Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä ainakin 5 minuuttia. Vatkaa seokseen yksitellen munat. Lisää leivinjauhe ( ja yrttisilppu). Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä 2-3 minuuttia ja kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuuston sekaan silputtu lohi ja tilli. Lisää hieman pippuria. Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Levitä massa pohjalle ja kääri rullalle. Laita leivinpaperi rullan ympärille ja kääräise vielä folioon. Laita jääkaappiin maustumaan mielellään yön yli.