Hapankorppurullia on meillä toivottu jo vuoden verran, ja vasta nyt sain niitä tehtyä pitkästä aikaa.

Uitan hapankorput ensin liha- tai kasvisliemessä. Poisnoston jälkeen hetki seisotetaan ja sitten ne onkin ihan pehmeitä rullattaviksi. 

Täytteeksi laitoin ½ pkt maustamatonta tuorejuustoa, purkin creme fraichea, kinkkukuutioita ja kaisersalaatin.

taka%20105-normal.jpg

Hyydykekakku oli tällä kertaa tämännäkönen

taka%20107-normal.jpg

Käytin vaihteeksi Muro-pipareita pohjassa. Murskaamisen jälkeen lisään varovasti juoksevaa margariinia. Juuri sen verran, että murut pysyvät kasassa.

Eka täyte: maitosuklaalevite (lasipurkki),  1dl Flora vispiä vaahdotettuna, ½ maustamaton tuorejuusto, kermaviili, sekä 3 liivatelehteä liotettuna ihan vaan vesitilkkaan.

Vaalea täyte: lisättynä muutaman tunnin päästä ruskean päälle. ½ pkt maustamaon tuorejuusto, n.½ isosta pyöreästä vaniljarahkapurkista, 1dl Flora vispiä vaahdotettuna ja 3 liivatelehteä liotettuna sitruunalla maustettuun veteen.

Päällä suklaata raastettuna.

taka%20109-normal.jpg

Valkoisen kuorrutetun kuivakakun, eli Vanhanajan englantilaisen pähkinäkakun ohjeen löydätte Hannan keittiöstä.

Mustikkapiirakan ohjeen löydätte Emerald citystä.

Pieni kuivakakku on mukaeltu isommasta sokerittomasta kuivakakusta:

50g hedelmäsokeria, 100g margariinia (kevyempää Flooraa ja juoksevaa sekasin), 60g perunajauhoja vatkataan. Lisätään 1 muna, 35g vehnäjauhoja, 1tl vaniljaa, 1tl leivinjauhetta.      

Vuokani oli siis huomattavasti normaalia pienempi.  Jaoin ison taikinan neljäsosaan sitä varten.    Kakkua paistoin 175 asteessa 30-45min. Kypsän kakun päälle tiputtelin sitruunapuristetta.