Sain ennen joulua lainaks tämän suklaakirjan, josta tein jouluks Naomin herkkupaloja. 

(Myös ne pienemmät Nalle -sormikkaat ehtivät jouluksi valmiiksi.)

 

Naomin herkkupalat

 

reilut 12 annosta

valmistelut 20min, kovettumisaika yhteensä 2,5 tuntia

Ensimmäinen kerros

100g (suolatonta)voita

0,75dl sokeria

100g tummaa suklaata

0,5dl kaakaojauhetta

1vaahdotettu kananmuna

200g keksejä, esim marie, murskattuina

1dl kookoshiutaleita

50g rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Toinen kerros

50g pehmeää, suolatonta voita

4dl tomusokeria

0,5dl vaniljakastike –tai –vanukasjauhetta

0,5dl kylmää vettä

kolmas kerros

80g tummaa suklaata

50g pehmeää voita

1dl tomusokeria

 

Sulata ensimmäisen kerroksen voi, sokeri ja suklaa mikrossa. Lisää kuumaan seokseen vatkattu muna koko ajan sekoittaen. Jäähdytä hiukan ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja painele n. 2cm:n paksuiseksi leivinpaperille tai kelmulla vuorattuun vuokaan. Pane vuoka jääkaappiin n. tunniksi.

Vatkaa toisen kerroksen aineet uohkeaksi ja levitä keksiseoksen pääkke. Pane jääkaappiin n.½tunniksi.

Sulata kolmannen kerroksen suklaa ja voi miksssa. Lisää tomusokeri ja sekoita kiiltäväksi seokseksi. Levitä viimeinen seos . Anna olla jääkaapissa vielä tunti. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.

 

Tein myös Cookies´eja, joiden ohjeen otin Valion reseptisivulta.