Voiko suomalaisella blogikirjoituksella kunnioittaa suomalaisen kirjallisuuden päivää, vai onko se rimanalitus?? Mitähän Aleksis Kivi ois sanonu tästä bloggailuyhteiskunnasta. Päättämätön Siinäpä kirjotuksen syvällinen osuus. Nauru

Kätevä emäntä on taas ollu vauhdissa!! Naapureidenkin iloks. Kehitin ikkunanpesulastaan varren lattianpesuvekottimesta (nyt en saa sitä irti...) ja kävin pesemässä ikkunat ulkopuolelta. Keskikerroksen ja kellarikerroksen ikkunat oli aika ok, mut yläkerran ikkunat jäi oottamaan aikaansa. Ehkä ne joutuu kuiteskin avaamaan ja pesemään sisäpuolelta. Keittiön ikkunaa varten kätevän emännän mies kävi hakemassa tikapuut! Jalka suussa Sielä sitte katoksen päällä keikkuan, tikapuihi nojaten sohin sillä pitkävartisella ikkunanpesuvekottimella (jota en siis enää saanu irti) sitä ikkunaa ja pelkäsin taittavani niskani. Naurattikin vielä, että tasapaino ei meinannu pysyä ensinkään. Nekku anto ohjeita maantasalta ja uhkas tulla näyttämään. Sitä apua siinä vielä ois kaivattukin!

Autotallinkin ikkunat tuli sutastua siinä samalla. Innostuin jopa puutarhanhoidosta ja revin kuolleita kukkia ja raparpereja penkeistään. Parempi se on myöhäisempikin pihainnostus, kun ei mitään!!!

Sitte päiväkahville kaupan mutakakun kera...Kieli ulkona Olen niin ihastunu siihen mutakakkuun, että oksat pois!! Joskus vielä ostan mutakakun per nenu (tähän kyl osa porukkaa esitti jo vastalauseensa).  En oo saanu suunnitelmista huolimatta tehtyä kaakkuja pakastimeen "pahan päivän varalle".

Meillä ollaan kuumeen kourissa usean ihmisen voimin. Mies oli ensin pari viikkoa pois töistä ja sit pari viikkoa jo töissäkin. Nuorin poika alotti viikko sitte ja vanhempi viime perjantaina. Kas kummaa! Mies alotti uuestaan eilen! Pojat on kyl päässy paljo vähemmällä. Ovat vissiin parempikuntosia, tai sit on vaan eri pöpö.  Nekku vähä yskähtelee, mut ei muuta. Minullahan onkin se vahvimmanlaatunen punkkiantibioottikuuri, joten minkään ei luulis tarttuvan.

Yksi käsityökin on valmistunu, vaikka lankoihin on tuskin ehtiny koskeakaan viime aikoina. Tarkottaa sitä, et en oo voinu valvoa kaikkina iltoina yli puolenyön, kun on pitäny mennä töihinkin. 

Nekku tässä esittelee hyvin innokkaana (?) tätä Teddystä neulottua ponchoa.

 Teddyponcho%20003.jpg

Malli löytyy Novita Talvi 2006 -lehestä. Reunoihin on virkattu Tangoa.  Takaosa on kolmionmallinen. Kappale on neulottu ihan suorana tasona ja ommeltu sitte päästä epäsymmetrisesti yhteen; alkupää loppupään sivuun.

Tää nyt ei ehkä oo ihan oikeannäkönen, kun esittelijällä on alla paksu huppari...

Nekku on tehny kaikenlaisia käsitöitä, joita en oo ihmeemmin täälä esitelly, johtuen siitä, et meil on Novitan puolella oma yhteinen blogi, jossa on aina yksi työ molemmilta. Blogin nimi on Langankuluttajat, jos haluat käydä kurkkaamassa.