Nyt kun alotin tän lumitähteilyn, niin aiemman mallin jälkeen oli uus ohje jo valmiina. Ensin kuitenkin kuvaa neulahässäkästä, kun näyttää niin hassulta. Jalka suussa

pingotusta.jpg

Tässä siis viimesilausta saamassa Dropsin joulusivuilta napattu lumitähti, sekä yksi jääkidepuikko.

pikkulumit%C3%A4hdet%20-10%20N.jpg

Oikealla oleva suurempi on niitä vanhempia juttuja, mut noi pienet on uusia. Ekan tein ihan vaan langasta ja kovetin sokeriliemellä. Kaikissa muissa on rautalangasta pyöräytetty ympyrä, joita minulle tehtaili miesväki.  Toi jääpuikko ei minusta ollu ainakaan minun tekemänä kummosen näkönen.  Kierrevirkkausta ja alapäässä roikkuu kirkas helmi.  Laitoin ekoihin rinkuloihin isomman punasen helmen, mut ne loppu tietenkin heti kättelyssä. Niiden jälkeen muut ei näyttäny enää miltään. Lähin ettimään vastaavia kaupoilta, mut ei niitä löytyny oikein mistään. Vähän sinnepäin oli. Just tilasin helmiä nettikaupasta, enkä tajunnu näitä!  Onneks ostin pieniä kulkusia, jotka olikin sitte ihan kivan näkösiä tossa keskellä.

Sain tossa muutaman vaatteenkin korjattua. Pääasiassa piti vaihtaa vetoketju pojan toppatakkiin, joka ei muuten ollu ku vajaa kuukauden ikänen!!! Ostettu Kärkkäiseltä.  Ja ihan laadukas takki.  Kyllä potutti, kun matkaa on Kärkkäiselle meiltä sen verran, että ois menny useamman vetoketjun hinta, jos ois vieny takin takasin. Ompelin kiltisti uuen vetskan ja se jopa onnistu ihan nappiinsa. Siinä hommassa onnistumisprosentti ei oo koskaan sata, ainakaan minulla.

Mies loimutteli eilen lohifileitä meiän takassa.

v%C3%A4h%C3%A4n%20paistuneena.jpg

Lohifile halsterin väliin, halsteri pystyyn takan toiseen reunaan ja pieniä kynsitulia toisessa reunassa. Hyvää tuli, eikä ollu sitä savunmakua, niinku savustetussa kalassa.

Jos jollakulla ois kivoja vastaavia virkattuja pikkukoristeita ehdotella, niin kertokaa ihmeessä, mistä vois löytää ohjeentynkää!