Sain vihdoinkin viimeisteltyä Nekulle tekemäni tunikan. Tästähän piti siis alunperin tulla hänelle vähän hihaisampi malli (Moda 4/2010 nro:49), mutta lanka ei jotenkin sopinu siihen (liian painavaa). Sitten sytty ajatus tehä siitä itelleni hame (liian pullea täyte verrattuna ympyrän halkaisijaan).  Jatkoin ja jatkoin, kunnes virkkaus muotoutui liivihameeksi, tai hihattomaksi tunikaksi.  Lopputulokseen olen kuitenkin tosi tyytyväinen.  Alkuperäinen siksak -kuvio käy hyvin tähän lilaan Puro Batik -lankaan.

lila%20tunika%20-10%20N.jpg

Tein alkuperäistä kuviota silmämääräsesti rinnan korkeudelle, johon tuli kiristysnyöri (langasta pyörittämällä). Sitte osui silmään yks toinen virkattu malli (Moda 3/2007 nro 3/ toppi). Siitä otin yläosan mallivirkkauksen. Olkanauhat on virkattu ihan ruutuvirkkauksella ja hieman viimeistelty reunoja kjs-lenkeillä.  Takaa työ näyttää tältä.

lila%20tunika%20-10%20003.jpg

 Nekku laittaa tämän ehkä joulujuhliin päälle. Miäkin tykkään tästä paljon (vaikka kirveleekin se, että tästä ei tullu minulle hametta...).

Tänään olen ylittäny itteni!! Olen ollu isohkon ponin selässä ja kulkenu siellä kun hiekkasäkki, omistajan taluttaessa vieressä. En tosiaankaan aikonu mennä ratsastamaan, mut minua painostettiin ja lopulta löysin itteni sieltä selästä! Aika pelottavaa! Alastulo oli tosi vaikeaa, koska en uskaltanu ottaa heppaa kaulasta kiinni, vaan yritin pynnätä jalkaa  sen takapuolen yli satulasta kiinni pitämällä (sain vähän apuakin...). Huomasin olevani aika jäykkä. Nolostunut Nekku tietenkin otti kaiken videolle!  Kyllä nyt naurattaa. Etenkin ne kaks kumarrusta sille ponille, kun pääsin maahan. Tosin ne johtu siitä, että polvet tutis niin kovasti.  

Tänään on käyty taas hautausmaalla viemässä kynttilöitä, vaikka vietinkin sen pyhäinpäivän jo viime viikonloppuna...