Vappu tuli ja kohta myös meni. Tein jo perjantaina hyydykekakun. Se ehittiin tietysti alottaa ennen kuvausta, mut tässä parempaa puoliskoa.

kakku%20001.jpg

Simakakku

Irtopohjavuoka vuorataan voipaperilla (pyöreä pala ja suikaleet reunoille)

pohja

Digestive-pipareita  murskattuna ja juoksevaa margariinia sitomaan seos, joka sitten painellaan vuokan pohjalle.

täyte

3,3 dl:n purkki kuohukermaa vaahdotetaan

1prk Mascarpone -juustoa ja 2prk limevalkosuklaarahkaa lisätään vaahtoon

hieman vaniljasokeria

kuumennettuun simaan tai vaaleaan hedelmämehuun sekoitettu hieman jäähtynyt liivateneste  lisätään pieninä noroina ja sekoittaen seokseen

reilu puol pussia Omar -karkkeja silputtuina sekoitetaan lopuksi joukkoon.

Seos kaadetaan vuokaan piparimurujen päälle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.

pinta

haluamasi määrä simaa kattilaan ja kuumennetaan, jonka jälkeen lisätään liivatejauhetta joukkoon. Annetaan jäähtyä, kunnes neste alkaa hieman jähmettyä ja kaadetaan koko komeus jähmettyneen kakun päälle.

Itse annan hyydykekakkujen hyytyä seuraavaan päivään ennen kuin poistan vuokan ja voipaperit.