Vappu tuli ja kohta myös meni. Tein jo perjantaina hyydykekakun. Se ehittiin tietysti alottaa ennen kuvausta, mut tässä parempaa puoliskoa.
Simakakku
Irtopohjavuoka vuorataan voipaperilla (pyöreä pala ja suikaleet reunoille)
pohja
Digestive-pipareita murskattuna ja juoksevaa margariinia sitomaan seos, joka sitten painellaan vuokan pohjalle.
täyte
3,3 dl:n purkki kuohukermaa vaahdotetaan
1prk Mascarpone -juustoa ja 2prk limevalkosuklaarahkaa lisätään vaahtoon
hieman vaniljasokeria
kuumennettuun simaan tai vaaleaan hedelmämehuun sekoitettu hieman jäähtynyt liivateneste lisätään pieninä noroina ja sekoittaen seokseen
reilu puol pussia Omar -karkkeja silputtuina sekoitetaan lopuksi joukkoon.
Seos kaadetaan vuokaan piparimurujen päälle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.
pinta
haluamasi määrä simaa kattilaan ja kuumennetaan, jonka jälkeen lisätään liivatejauhetta joukkoon. Annetaan jäähtyä, kunnes neste alkaa hieman jähmettyä ja kaadetaan koko komeus jähmettyneen kakun päälle.
Itse annan hyydykekakkujen hyytyä seuraavaan päivään ennen kuin poistan vuokan ja voipaperit.