Minul oli tosi mukava viikonloppu Tampereella. Olin tuttavan luona ja hän "viihdytti" minua tyttärensä kanssa ihan tosissaan. Kävimme mm. Runo -kahvilassa (aivan ihana paikka!!), Tallipihan kahvilassa, sekä muutamassa puodissa (osa oli kiinni). Sekin kahvila oli erittäin tunnelmallinen. Kaupoilla pyörittiin ja minulle esiteltiin erilaisia Tampereen erikoisuuksia ja rakennuksia. Olen aina kiinnostunu historiasta ja Tampereella historia tuntuu huokuvan kaikkialla. Pyynikin näkötorni tuli nähtyä ja Pispalan upeat maisemat ja asuinalueet. Että joku voi asua niin järjettömän kauniissa paikassa! Vähän kyllä mietitytti, miten sinne saa auton pihaan haasteellisten kulkuyhteyksien ja rinnetonttien takia. 

Silmiinpistävää oli myös tamperelaisten ystävällisyys. En nähny yhtäkään myrtsiä naamaa missään.  

Näsijärven jäällä oli useita liukulautailijoita (lajilla on varmaan virallinenkin nimi) ja ihmisiä kulki ulkoilemassa, vaikka tuuli olikin aika navakka pakkasessa.  Minusta näytti, että ruokakaupassakin oli erilaiset ruoat, kuin meilläpäin. 

Vapriikissa kävimme melko pikaisesti nähtävän määrään verrattuna, mut kyllä siitäkin hyvän kuvan sai. Muumioita vahdattiin vähä tarkempaan. 

Kyläpaikassa oli myös 2 sulosta villakoiraa. Jos oisin koiraa ottamassa, niin semmoisia voisin harkitakin.  Mainiot kaverukset.

Mukavaa oli! Kiitos ystävät! 

Sain kipinän myös basilikayrttiin.  Olen jo aiemmin tullu ostaneeks kirpparilta yrttiruukkusetin. Tänään kävin ostamassa siihen napsittavaa.

Oikealla kenottaa roomansalaatti ja vasemmalla sitä basilikaa. Settiin kuuluu ruukkujen ja alustan lisäks tommonen pikkukippo ja sakset.  Isompaan kippoon istutin lisäks herneitä, jotta saadaan herneenversoja. Nam.