Olen aina tienny, että olen outo, mut näköjään musiikkimakunikin on erilainen ku muilla. Minun suosikki Heikki putosi Idolsista!! Mitä siinä enää on kattomista, kysyn vaan? Voice of Finlandinkin pääs voittamaan ihan yllättävä henkilö. Eipä ollu min suosikki hänkään.  Tässähän menee kohta herne nenään, ku ei enää tiiä mitä telkustakaan kattois! Euroviisuihikin on viel vähä oottelemista.  Esikatselut vois kyl jo pikkuhiljaa alkaa. 

Löysin mallilehtieni seasta vanhan vihon, johon oon kirjannu kaikki neuletyöni vuoden -85 ja -89 välillä.  Jopa niin tarkasti, että on alotus- ja lopetuspäivätkin!  Tässä joitain lueteltuna:

*punavalkoraidallinen villapusero itelleni (7-1.-26.1.-85) Tein usein samalla mallilla (omasta päästä kuitenkin). Ensin resori, jonka jälkeen jonkin verran lisäyksiä. Sitte venekaulus.  Tää on yks niistä harvoista, jotka sitte myös jäi itelleni. Monet tuli alotettua itelle, mut päätyvätkin sitte jollekulle muulle. Itelleni tein myös villatakin ja violetin villapaidan. Yks villapaitani oli valkonen ja käytin siinä kauluksessa ja hihojen yläosissa vaaleanruskeaa pehmeää nahkanauhaa.

*2 kaulaliinaa joista voin nyttemmin sanoa, että olivat melkosia tumpuloita. 

*meiän äitillä oli kioski, jossa istuin erinäisetkin illat. Kaikki ylimääräset ajat neuloin. Siinä kävi myös paljo tuttuja, jotka jäi juttelemaankin. Erityisesti muistan kaks pikkutyttöä, joille tein monta villapaitaa. 

*Velipojalle tein muutaman villapaidan. Ohjeissa on aina myös piirustus mukana. Joskus otin kuviomallia eri lehdistä, mm. Diana Special. Niissä oli aika paljo ihan abstraktejakin kuvioita niihin aikoihin.

*isoäidille tein kaulurin 29.9.-4.10.-85

*serkuille on näemmä tehty lapasia ja kaulaliinoja. En tosiaan ollu mikään lapasentekijä. Yhet sukatkin on vihkossa alotettu (neulemerkit joka kerrokselta muistissa), mut keskenhän ne on jääny. 

*Tein omasta mielestä tosi hienon mustavalkosen villapaidan, johon olin jostain mallilehestä ottanu kuviot. Etupuolella oli se semmonen valkonen teatterinaamari iloisena ja takapuolella surullisena. Tämän paidan vaihoin kaverin kanssa ruudullisiin housuihin. 

*Tein jossain vaiheessa itelleni myös keltasen villapaidan. Huiluopeni näki sen ja halus samanlaisen. No semmonenhan piti sitte tehä. Itelleni tein myös valkosen paidan, jossa oli isoja mansikankuvia, sekä paita, jossa oli rapu saksineen. Lisäksi muutama villatakki. Yhessä villapaidassani oli virkattu hieno kaulus. 

*kioskilla kävi yks kukakaupan myyjä. Sillekin piti tehä villapaita. 

*kaverille tein 2 pitkää villapaitaa, raidallista. 

*Vuonna -86 näyttää alkaneen aika, jolloin nykynen mieheni alko saada villapaitoja. Raidallista taas. Toinen oli ampiaisenvärinen. Jostain syystä mieheni ei oikein koskaan oo pitäny villapaitojani. 

*yhen ystävän kanssa oltiin kavereille kuskeina ja neulottiin sielä autossa, kun ooteltiin toisia. Hänelle tein myös useamman villapaidan. 

*ekassa kesätyöpaikassani oli nainen, joka toivoi villatakkia. Sen hän myös sai. Se valmistu ajalla 9.-27.9.-87

*mummo sai villatakin ja isoäiti liivin.

*kaverini ekasta ammattikoulusta sai tähtikuviovillapaidan.

*paljettivillapaitoja tein 3. Yhen itelleni, yhen kaverilleni ja yhen hänen kaverilleen. Ompelin paljetit käsin, yks kerrallaan paikoilleen. Olen kirjottanu viereen, että paljetit makso 4mk/metri.

*kahelle pikkutytölle tein joululahjaksi liivit, joihin tuli kuvioksi jätskitötterö. Jädepallot oli erivärisiä tupsuja. 

Vihkossa on kaikkiaan 52 neuletta! Muistan aikoinaan laskeneeni, että tein n.20 villapaitaa vuodessa. Olin näihin aikoihin siis yläaste-lukioikänen.  Aika nostalgista oli lukea tätä vihkoa. Siinä oli myös joitain henkilökohtasia kommentteja sivuissa. Jossain on vihko, joka on tälle jatkoa. Kirjottelen siitä, jos se joskus tulee vastaan. Vihkoilu loppu oikeastaan vasta sitte, kun aloin pitää blogia. Tosin käytän vihkoa joskus vieläkin "nuotittaessani" jotain ohjetta.