Sain Pikilangalta kipinän tehä vihdoin itekin narupalloja. Hommaa edesauttoi myös se, että löysin eilen kivan värisiä paperinaruja edullisesti. Tekeminen alkoi vesi-ilmapallojen puhaltamisella. Osa jäi vähän soikeiksi ja osa kutistui jo ennen narun pyörittämistä.  Vietin tässä hommassa muutaman tunnin pihalla istuskellen, hyttysten syöttinä. 

2016-06-14%2018.13.02.jpg

Pallot solmusin ja kiinnitin erillisellä langalla, josta sain pallot myös kuivumaan. Paperinaru kastellaan vesi-liima -seokseen ennen pyörittämistä. Nyt ymmärrän, miksi yhessä googlettamassani kuvassa näky myös kertakäyttökäsineet. Kädet jäi ihan tahmasiksi, eikä neulomisestakaan meinannu illalla tulla mitään. Desinfiointiaineella sain vähän taltutettua tahmaisuutta.  Märät pallot ripustin kuivumaan ja lopuksi vielä kastelin ne uudelleen vesi- liima -seokseen upottamalla 2-3 kertaa.  Yksi pallo meni pilalle, kun ilma karkasi osin jo kuivumisvaiheessa. Tänään palloja puhkoessani huomasin muutaman muunkin vajentuneen, mut paperinaru oli kuitenkin ehtiny jo kuivua ennen sitä, joten ei hätiä.  Yhdestä vyyhdestä tuli 5-6 palloa. Oishan nää voinu tiheämminkin pyörittää, jolloin palloja ois tietysti tullu vähemmän. 

Mainittavaa on vielä se, että pallot irtos mukavasti jään rikkoutumista muistuttavalla äänellä naruista. Pelkäsin niiden jäävän pahastikin kiinni toisiinsa liiman takia, mut hyvin irtosivat. 

2016-06-15%2010.03.12.jpg

Värisävyt naruissa on kauniit. Osa ilmapalloista jäi aavistuksen soikeaksi puhallettaessa, mut ei se juurikaan valmiissa narupalloissa näy. Nyt en vielä tiiä, jätänkö pallot näin, vai jatkojalostanko niitä jotenkin, esim. roikkuviksi koristeiksi. 

2016-06-15%2011.28.55.jpg