Olen ihaillu kaikkia upeita askartelujuttuja mm. Enkulin blogissa. Enkulin musahaasteet ovat myös olleet tosi innoittavia, koska olen itsekin musiikista pitävä ihminen.  Katseeni on useammin kuin kerran osunut hylsykirjaan. Ensin ihmettelin, mikä se oikein on. Sittemmin olen törmänny muuallakin aiheeseen. Kerran vahingossa näin you tubessa Amalian askarteluvideon, jossa opetetaan tekemään kaikenlaisia juttuja, mm. hylsykirja. Sitäkin piti vielä haudutella ja kerätä tietty niitä hylsyjä, eli veskipaperirullia, joista hylsykirja koostuu. 

4 hylsyä on tän ohjeen mukaan aika vakio, joten tein niin kun käskettiin. Päälystelin "sivuja" ja mietin, millä aiheella kirjan täyttäisin. Aiheista oli todella pulaa. Mikään aihe ei oikein tuntunu niin iskevältä, että oisin käyttäny sitä kirjassani. Lopulta päädyin vain selailemaan juttuja, joita kotoa löytyy, mm. vanhoja lehtiä. Tosi vanhoja. Sodanaikasia.  Niistä alko kehkeytyä, ehkä minulle ominaiseen tyyliin, saksittuja yhdistelmiä. Olen aina tehny mm. kortteja tällä tyylillä, koska juttuja on vaan niin kiva yhdistellä. 

Ohjeessa neuvottiin päälystämään hylsyt ensin yheltä puolelta, sitten toiselta. Ylä- ja alareunaan jäi siis aukinainen kohta. Miä en ainakaan saanu sitä niin siistiksi, että sitä ois viittiny katella. Oli pakko keksiä jotain siihen päälle, joten päädyin laittamaan suikaleet tommosta verkkomaista juttua siihen päälle. 

2015-10-04%2010.34.57.jpg

Jokaisen hylsyn sisään tuli siis vielä tommonen kortti, jonka toisella puolella on enkelikoriste ja toisella puolella pätkä suomalaista kansanmusiikkia. 

2015-10-04%2010.35.28.jpg

2015-10-04%2010.35.49.jpg

2015-10-04%2010.36.02.jpg2015-10-04%2010.36.20.jpg

Joku tässä askartelussa on sellasta, että se ei tunnu ihan omalta, vaikka toisaalta ois kiva, jos tuntuis. Luulen että tässä on se sama juttu, kun kaikessa muussakin, että tekemällä oppii. Huomaan olevani askartelussa paljon kärsimättömämpi kun lankakässän kanssa. . 

Aion osallistua tällä myös Enkulin musahaasteeseen, vaikka en meinaa keksiä yhtymäkohtaa siihen kappaleeseen. Toisaalta en ois varmaan tähän ees alkanu, jos en ois saanu Enkulin blogista inspiraatiota.