Aina kun meen kodinhoitohuoneeseen, en voi kun ihmetellä sitä tavaran määrää, joka sinne on kerääntyny. Siel on mm. kaikki kankaat, pyykkitoiminta ja hirvee määrä epämäärästä "tarpeellista" tavaraa.

Toissapäivänä aattelin, että jotain on pakko saada pois sieltä. Yks pino oli vanhempia pöytäliinoja ja niitä aikani pyörittelin käsissäni. Yks niistä oli semmonen iso pyöreä joulupöytäliina. Sain semmosen inspiraation, että leikkasin kokeeks koko helmaosan irti ja jaoin sen neljään osaan. Liinan kuviointi olikin reunoissa ja keskiosa oli lähinnä semmonen vaalea, pikkukuvioinen (johon oli mm. kaatunut kahvia tai jotain. Semmosta muuten tapahtuu n. tunti sen jälkeen, kun oot jouluna vaihtanu paremman pöytäliinan pöytään. Kahvit tai joulukaljat tai jotain muuta kaatuu liinalle).

No. Ompelin jokaisesta neljänneksestä reunat kiinni ja pujottelin virkkauslangalla (joka on vahvempaa ku ompelulanka) harsimalla liinan keskiöstä reunaosat ja vedin ne langalla ihan suppuun.  Näin tein siis jokaiselle neljännekselle. Sitten otin kaks osaa ja laitoin kumpaankin keskelle vanhasta kaulaliinasta irti napsitun tupsun ja kiinnitin ne nurjalla puolella toisiinsa. Vahvistin tupsujen kiinnitystä keskiöön vielä ompelulangalla käsin.

Sitten ompelin yhteen kahen liinakankaan reunat (jotka muuten meni tasan!!! vaikka olin ihan summittaisesti mitannu!!).  Jätin täyttöaukon. Täytteeks silppusin vanhan pehmeen, tikatun päiväpeiton ja yhet verhot (hahaa mitä varaston kulutusta sain aikaan!).  Täyttöaukko kiinni ja tadaa!! Tässä nää nyt on, joulutyynyt:

joulutyynyt%20-11.jpg