Tässä taas tätä listailua. :) Tää on minusta suurta hupia; tehä listoja ja vertailla niitä. 

Viime vuonna tuli liikuttua varmaan eniten koko aikuisen ikäni aikana. Nuorenahan sitä tuli kyl liikuttua paljon, mut jossain vaiheessa se vaan lopahti, kun sai ajokortin jne. Koulun liikuntatunneista ei jääny myöskään mitään kovin innostavia muistoja.  Viime vuonna loppu vuoden mittanen aslak -kuntoutusjakso, jonka ansiosta liikuntamäärä kasvo reilusti. Mul oli siel  myös tavotteita, jotka näkyy myös tällä listalla, esim. toi venyttely, joka ei todellakaan oo mikään tunnin mittanen tuokio, vaan joitain perusvenytyksiä. Olen luonteeltani vähä peruslaiska noissa liikuntajutuissa, joten tavotteetkaan ei voi olla liian korkeella. kaikkein mukavinta on, jos voi ylittää jonkun oman tavotteen. Se on sitte mukava yllätys niin päin. Alitus veis varmaan kaikki liikkumishalut ajan kuluessa. 

kävely x 150 --> tästä oon tosi ylpee. Viel lähivuosina olen oikein yrittäny välttää kävelyä, kun on nilkat ollu hankalat, vähä myös varvasvaivaa. Nyt oon kuitenkin ostanu tukevapohjaset lenkkarit sekä talveksi, että kesäksi. Niillä kävely on suorastaan mukavaa. (vuonna 2013 oli 40 kertaa)

sauvakävely x 11 --> Tää ois tehokkaampaa, kun pelkkä kävely ja tekis hyvää jumittuneille hartioille, mut jostain syystä tää ei vaan oo iskeny. Talvel kuulu kauhee kolina, kun ei voi pitää niitä kumitulppia. Sit on eri juttu, jos on lunta, johon kopina vaimenee. Kesäl on ollu muuten vaan mukava kävellä ilman sauvoja. ( 2013 vuonna 2 kertaa)

zumba x 9 --> Ilmottauduin kansalaisopiston ryhmään, joka jo tekona oli mulle rimanylitys. Tanssiliikunta houkutteli. Joku tässä kuitenkin mätti. Sanotaan nyt vaikka, että tää ei ollu  niin ärsyttävää liikuntaa, kun joku muu...  Kun syksyllä sairastuin uupumukseen, en jaksanu zumbassa käydä, enkä sen koommin saanu siitä enää kiinni. 

luistelu x 1 --> tää ois kivaa, mut en saanu yhtään kertaa kaveria mukaan. 

uinti 4km25m --> uiminen jäi täysin aslak -jaksojen varaan, vaikka se on ihan mukavaa. Lähiuimahalli on aina niin täynnä, että alkaa hermostuttaa jo ennen menoa. Uidessa ei voi käyttää ees kyynärpäätaktiikkaa ;) (vuonna 2013; 11 km 950m)

jumppa x 2 -->aslakissa

kuntonyrkkeily x 1 -->aslakkokeilua tämäkin, kuten frisbeegolf, jousiammunta ja kahvakuulakin

frisbeegolf x 1

keilaus x 1 -->työporukan tykypäivää

jousiammunta x 1

kahvakuula x 1

pyöräily 1673km vuoden aikana --> täähän se on mulla aina se päätavote. Nytkin on taas mittari nollattu ja vuodelle 2015 tavotteena ylittää tää vanhan vuoden kilsamäärä. Sinänsä tää ei oo helppoo, kun en voi harrastaa työmatkapyöräilyä työn luonteesta johtuen. Viime vuonna tuli selkee rimanalitus, mut pari vuotta sitte enkka oli 1672km. Oisittepa nähny kun viime vuoden lopulla ajelin ihan rallia, että sain noi viimeset kilsat täyteen. :)

vapaata venyttelyä x 112 --> mul on ollu tavotteena venytellä jollain lailla vähintään 10 kertaa kuukaudessa. 

Yks mukava liikuntalaji, hiihto jäi viime vuonna täysin väliin, kun ei ollu lunta tarpeeks. 

Tästä taas uusin innoin uuteen liikuntavuoteen, uusin tavottein. Jos en pääse tavotteisiin, niin en jää kyllä sitäkään suremaan. Vapaaehtoisuus liikunnassa on se kannustavin voima. 

Ja loppuun vielä kuvahaastetta tulevasta käsityöstä. 

20150101_115453.jpg