Äipällä oli melkein kilon pussi tällasta lankaa. Tai ei tää minusta oo ees lankaa, vaan nk. langan osaa, säiettä. En tiiä mistä on saanu, mut on kuulemma pitkään muhinu. Puhuttiin, että mitä siitä voi ees tehä. Äippä ei keksiny mitään ja miä heitin ihan vaan ehotuksena, että tee joku huivi. Silloin äippä nakkas pussin mulle ja sano, että siinä on, tee siä! 

Kuvassakin näkyy, miten olematonta säiettä tää on.  Ihan vaan sisulla ja huvin vuoksi piti näyttää, että kyllähän tästä nyt yhen huivin tekee. :)

2015-07-29%2021.23.22.jpg

Jonkin aikaa tää ootteli pussissaan ja mietin, millä mallilla tekisin. Sen lehtien ja ohjeiden selauksen jälkeen löyty yks ihan selkee ohje tälle langalla: Lumi -huivi. Suvi Heikilän ohje Ulla -neuleessa. 

Lumi%20-huivi%20-15.jpg

*"Lankaa" kului oikein 15g! (eli mitä ihmettä teen sillä lopulla vajaalla kilolla???) 

*Puikot kokoa 3, pyöröt. Suorat ois ehkä ollu paremmat, jos ois ollu vähänkään enemmän silmukoita. Noita silmukoita ei nimittäin voinu laskea ollenkaan siimalle, kun ne onnettomat ei ois tullu sieltä enää takas. Kaikki oli siis aina kasallaan pienillä puikko-osilla.:)

Virheitäkin tuli, mut ei ne kyllä tosiaankaan näy. Pelkäsin alusta saakka, että jos silmukka tippuu, niin peli on menetetty. Ei sitä ois enää takasin saanu. Vaan selvisinpäs.  Huivin siipiväliksi tuli venytettynä vajaa metri, mut neulojen poiston jälkeen meni taas kasempaan, tää kun on jotain tekokuitumaista. 

Mies kysy jossain vaiheessa, että mitä siä teet, kun huivi oli kasallaan puikoilla. Teetkö ite sideharsoa?  :) Kieltämättä tästä tulee sideharso mieleen.  

Tulipahan todistettua, että kyllä siitä suikulasta huivin sai tehtyä. Se on sitte eri juttu, että miten sitä voi käyttää. :)  

Ja nyt muihin haasteisiin. Tää huivi täytyy joskus tehä jostain kunnon langasta, oli ihan mukavan näkönen ja kokonen (siis silloin, kun tehään oikeen paksusesta langasta).