Halusin päästä hiukan helpommalla, tavallaan, kun järjestelin rippijuhlia. Joitain juttuja vaan ei voi tehä etukäteen. Kakut tilasin tuttavalta. Makeassa pöyässä oli siis täytekakun lisäksi vain pipareita. Idea kehkeytyi siitä, että piparit voi tehä etukäteen. Etin netistä kaikkia erilaisia pipariohjeita. Lisäksi annoin projektille nimen piparibaari.

Alla Leilan kinuskikeksit, ohje täällä.

rippikuvat%20143-normal.jpg

Ylemmät tutuksi todetulla, lootasta löytyneellä ohjeella

SOKERILEIVÄT

250g margariinia

1,5 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl valiljasokeria

5dl vehnäjauhoja

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seos taikinaan. Anna taikinan kovettua jääkaapissa. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä. Pyöräytä pyörykät sokerissa ja nosta pellille leivinpaperin päälle.  Paista 200 asteessa n.12-15 minuuttia. 

Näitä pipareita ei ole pyöritelty sokerissa, vaan paistamisen jälkeen niille on pursotettu koristelugeeliä.

Alemmalla tasolla on jumalaisia kanelipikkuleipiä,joihin ohje täällä.

 rippikuvat%20142-normal.jpg

 

Ostin taas uuen piparintekokoneen, eli sen, mihin ladataan taikinaa sisään ja naksautellaan erilaisilla muoteilla erimuotosia pipareita.  Aina ne koneet menee rikki lopulta. 

Pursotinpipareiden ohje oli englanninkielisenä koneen mukana.

BUTTER COOKIES

250g margariinia (en käytä koskaan voita)

250g sokeria

2 kananmunaa

500g jauhoja

hitunen suolaa

2 tl vaniljasokeria

 Ensin vaahdotetaan rasva ja sokeri, lisätään kananmunat voimakkaasti vatkaten, lisätään joukkoon kuivat aineet.

Pursotin sydämiä. Laitoin niihin paistamisen jälkeen lime curdia väliin. Ripottelin vielä pintaan tomusokeria. 

rippikuvat%20139-normal.jpg

Nämä Dajm -keksit on hyviä, mut helle vähän sulatti niitä. Piti välillä laittaa jääkaappiin kovettumaan. Ohje täällä.

rippikuvat%20141-normal.jpg

Näähän ne vasta erikoiset piparit on, kun ei tuu jauhoja ollenkaan. Maku on oikein hyvä. Ohje täällä.

rippikuvat%20140-normal.jpg

Nää on niitä samoja sokeripalloja. Nyt sokerin tilalla on nonparelleja.

rippikuvat%20137-normal.jpg

Ylinnä rapeat marsipaanitäytteiset pikkuleivät. Ohje täällä. 

Keskellä rapeat kaurakeksit. Ohje täällä. 

Alinna meiän perheen suosikkipiparit kautta aikojen. 

KAURALASTUT

3dl sokeria

½ dl siirappia

1,5 dl (sulatettua) margariinia

2dl kaurasuurimoita

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniliinisokeria

Sekoita kulhossa sokeri, siirappi ja sulatettu rasva. Anna hetki jäähtyä. Lisää joukkoon kaurasuurimot ja jauhot, joihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri on yhdistetty. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele taikinasta lusikalla kokkareita pellille leivinpaperin päälle ja jätä reilusti tilaa ympärille, koska kokkareet leviävät ohuiksi leiviksi paistettaessa. Kypsennä 175 asteessa n. 10-15 min.  

rippikuvat%20136-normal.jpg

Tarjoiluun etin kaikenlaisia, erilaisia astioita, mitä kotoa löytyi.  Tää oli minusta oikein kiva idea. Tarjolla omia leipomuksia, mutta ei kuitenkaan tarvinnu huhkia enää viimesinä päivinä ennen juhlia, vaan pysty keskittymään siivouksiin ja muihin järjestelyihin. 

rippikuvat%20148-normal.jpg