Kyllä nyt hellettä piisaa. Itse en oo siitä suunnattomasti kärsiny, vaan oon osannu pysytellä riittävästi myös jäähyillä. Juominen etenkin työpäivinä tuppaa unohtumaan ja entiseen tyyliin palaan kotiin lähes täyden, aamulla täyttämäni vesipullon kanssa. :(  Hoitajan ominaisuudessa hoen kaiket päivät ikäihmisille että juo juo ja tarjoan lasia käteen. Silti omat nesteytykset unehtuu. No. Hengissä ollaan vielä kuitenkin. :)

Meilläpäin oli hurja myrskyukkonen (kuten varmaan monessa muussakin paikassa) eilen. Meiän pihasta, tai ihan lähiympäristöstä ei onneks kaatunu mitään,  mut kun illalla lähettiin pyöräilemään, niin kaatuneita puita oli kymmenittäin, jos ei sadan rajan ylikin.  Muutamassa kohtaa joutu pyörällä kiertämään, kun puu oli kulkureitillä ja sähköjohdot roikku. Meiltäkin meni muuten sähköt poikki noin tunniksi, mikä oli lyhyt aika verrattuna moneen muuhun, joiden piti odotella lähes vuorokausi sähköjään.  Ajettiin aikamoinen lenkki ja aina vaan oli kaatuneita puita. Osa oli jo pätkitty liikenteen tieltä. Reitti kulki monessa paikkaa metsikköjen ohi ja kun katto mettään, niin kaatuneita puita oli aina useita nurin.  En oo tämmöstä nähny koskaan ennen täällä päin.  Ei se myrsky ihan niin suurelta vaikuttanu koti-ikkunasta kateltuna, vaikka olikin hurjaa pyörteilyä ja puuskatuulta. 

Pöllöilystä innostuneena tein yhen koriste- tai kirjanmerkkipöllön, miten vaan. 

juu%20001-normal.jpg

Olen saanu tän langan, jota luulin loimilangaksi. Painoin valmista pöllöä vähän silitysraudalla ja kas! Sehän ikään kuin sulahti paikoitellen!  Ja entäs silitysrauta sitten... no sehän ei oo enää kovin nätti pohjastaan.  "Sulatustärkkäys" teki kuitenkin tälle pöllölle vain hyvää, kun siitä tuli jäykempi. ;)   Tämä pikkupöllö lähti jo kesäsijaisemme matkaan, viimesen työpäivän muistoksi. 

Tänään vietin päivän näissä merkeissä:

juu%20006-normal.jpg

Hamina Tattooseen menoa oottelin jo viikkokausia. Sitte ei meinannu vapaapäivä osua mihinkään kohtaan, eikä seuraakaan meinannu löytyä heti.  Bastionin marssishowta en nähny tänäkään vuonna, kun liput pitää varata niin ajoissa, mut ehkä ensi kerralla...

Tässä The Combined Bands of the Lancashire Artillery and the Duke of Lancaster's Regiment, Iso-Britannia, soittaa säntillistä, hienostuneen kuuloista showtaan Haminan Puistotalon terassilla.  Kyllä soitossakin kuulee tämän kansallisuuden ominaistyylin, minun mielestäni. Olihan siellä mukana sitä brittiläistä huumoriakin tietysti. Kapellimestari oli oikein vitsikäs.  Mut myötätunnon poikanen syttyi sisälläni, kun tässä kokoonpanossa on YKSI huilisti 30:ä muuta soittajaa vastaan! Eihän se sieltä oikein kunnolla kuulu Onneksi tällä vasemmassa reunassa näkyvällä naisella oli ees piccolo välillä käsissä. 

Kaartin soittokunnan saksofonikvartetista ei voitu kovin kauaa visuaalisesti nauttia, kun oli niin kuuma ja istumapaikkoja ei ollu. Onneksi soitto kuului lähikaduille asti ihan hyvin. Hienosti soittivat. Muita soittokuvia en viiti tähän laittaa, kun niissä näkyy muitakin ihmisiä. 

Päivän paras oli minusta kuitenkin Japanin itsepuolustusvoimien keskussotilassoittokunnan pienyhtyeet. Ensin isompia vaskisoittimia, sitten saksofoniryhmä. Siinä oli soittajilla uskomatonta eläytymistä, äärimmäisen tarkkoja sisääntuloja ja taiturimaista soittoa.  

Me käytiin nää päivän ilmaiskonsertit läpi. Sinne tattoomarssishowhun ei siis päästy, eikä iltaesityksiin jääty enää osallistumaan. Päivä oli helteinen ja aloin epäillä jo omien korvienikin palaneen. Saas nähä miltä ne huomenna näyttää. Huomenna taas paisteinen päivä tulossa Kouvo La Arctopolis -keskiaikatapahtumassa.