Mari J anto minulle sanoja! Tältä ne näyttää minun käsittelyn jälkeen:

1.Sävel

Joka kerta tän sanan nähdessäni, tulee mieleen: ”Taas sävel soi askelten..”. Kyl se vaan niin on, et sävel kuuluu elämään, tavalla tai toisella. Minulla se soi  sekä pianon, että huilun kautta ja usein myös ihan vaan päässä (ei tinnitusta kuitenkaan). Sävel ja melodia tuovat elämään tarkoitusta, iloa ja myös surun tunnetta. Aika pitkälti tunneasia siis. Moni sävel liittyy mielessäni johonkin tiettyyn tilanteeseen tai asiaan. Syksyn Sävel, sävelaskel, sävelkorva, Sävelradio, Työväen Sävel, Sävel rakkauden, säveltäjä, sävellys, yhteinen sävel, Kaikuvat sävelet yössä…,

Kun säveliä yhdistetään peräkkäin suhteessa aikaan, syntyy melodia (Wikipedia).

 

2.Onni

Onni-Orava on kiva otus! Se me ollaan tavattu jollain hotellireissulla. Kel onni on, se onnen kätkeköön. Onni on elämä, perhe, läheiset, työ…  Kävipä onni, vai pitäiskö sanoa tuuri. Sieläkin on käyty. Monta kertaa on ollu onni onnettomuudessa! Oli ennen onnimanni.

Onni tarkoittaa arkikielessä usein jonkin toimijan kannalta edullista, sattumanvaraista tapahtumaa (Wikipedia taasen).

 

3.Vesi

Se on vanhin voitehista. Kannan nykyään aina vesipulloa työkassissa, jos vaikka muistaisin juoda sitä ees joskus. Usein se on vielä täys, kun pääsen kotiin… Tykkään uimisesta. Välillä vettä tulee taivaan täydeltä ja jos ei tarvi lähteä mihinkään, niin voi katella sitä ikkunasta tai terassilta. Siinä Tiitiäisen satupuussa se yks runo kertoo siitä, kun se nainen joi aina vain vettä, vettä, vettä… Vesihän on solujenkin elinehto ja maapallo kuolis pois ilman vettä. Monet vedet on nykyisin liian saastuneita.

Kaikki maapallolla oleva vesi lienee peräisin vuosimiljoonien aikana planeettaan törmänneistä komeetoista ja tulivuorten purkauksista (Wikipedia).

 

4.Tie

Tie vie. Se on varmaa. Tie on uusi mahdollisuus tai matka eteenpäin. Minul on tuttavan trumpetilla soittama levy, jossa on koottu kaikenlaisia tie –aiheisia sävelmiä.  Norjassa asuntovaunureissulla eksyttiin kaikkien aikojen huonoimmalle tielle. Oli nimittäin eteneminen vaunu perässä aika hidasta! ”Tien päällä taas, istun ja mietin… ”  Kinttupolku on usein mielenkiintosempi, kuin valtatie.

Tie on maastoon rakennettu tai luonnonvarainen kulkuväylä (Wikipedia).

 

5.Aurinko

 

Aurinko on aina sama.

Hillitty tai tulinen.

Elinehto elämälle,

dinosaurusten tai ihmisten.

Mitä tahansa sen alla tapahtuu…..

Saman rituaalin toistaa.

Päivästä toiseen.

Vuodesta toiseen.

Miljoonia vuosia.

Esi-esi-esi-isät

sen ihan saman

näkivät ja tunsivat.

Kuin pisaroina meressä.

Eläimet ja kasvit

elinkaaret nousten, laskien.

Aurinko on aina sama.

            Sartsa -08

Jos sinulla ovat sanat hukassa, jätä kommenttia, niin annan sinulle viisi sanaa!