Joudutte taas kestämään näitä min listauksia näin alkuvuodesta. :D  Jos ei joku vielä tiedä, niin rakastan kaikelaista listaamista. Liikunta ei oo koskaan kuulunu minun lempiharrasteisiini, joten liikkumiskertojen listaus on selkeesti kannustava tekijä tälle sohvaperunalle. 

Viime vuonna pääsin Aslak -kuntoutukseen, eli 4 x 5 päivää vuoden ajalla. Nyt olen käyny niistä puolet, eli tänä vuonna vielä pari jaksoa edessä.  Tää liikunta on jotenkin hankala juttu kaiken kaikkiaan. Sitä tietää, että pitäis liikkua, jotta pysyis ees jonkinlaisessa kunnossa. Jopa töissä käytän sitä hoitaessani vanhuksia. Mutta se oma liikunta. Siihen täytyy oikein potkia itteään. Jos ei liiku, niin tulos on ihan selkee ja silti vaan jumittaa sielä sohvalla neulomassa. 

Seuraavassa käyn nyt läpi viime vuoden liikkumisiani, joita olen listannu. Haluan näin osottaa itelleni, että katoppa mitä kuitenkin oot saanu tehtyä! Tästä vielä tsempataan isommalle vaihteelle! :D

Alotetaanpa nyt vaikka tästä pyöräilystä, joka on aina ollu se suosikkilajini.

*pyöräily 913+14km (vuonna 2012 kilsoja tuli huikeat 1672). Hurja romahdus edellisvuodesta. Vaihdoin työpiiriä, enkä voinut enää kulkea pyörällä töissä, kuten aiemmin.  Näemmä iso osa kilsoista tuli työpyöräilyssä. Otin osaa paikkakunnalla järjestettyyn Pyörävaellukseen, jonka ansiota on ees nää saavutetut kilsat. Siinä kerättiin pyöräilykorttiin leimoja eri pisteistä (huoltsikoilta, nähtävyyspaikoilta jne.). Sain kerättyä aika monta leimaa. Se kesti kuitenkin vaan kesäkauden. Lisäksi  kilsamittari hajos loppusyksystä ja se oli tietysti varma syy lopettaa pyöräily siihen. Nyt oon jo ostanu uuen mittarin, kun vaan joku asentais sen...

*kuntopyöräily x 1. Tää on joku satunnainen kerta kyläreissulla. 

*Kävely x 40 ( 10 x vuonna 2012) Kävelyn alotin tossa ekan aslak -jakson jälkeen. Olen aina varonu nilkkojani, jotka joskus on ärtyny ihan tosissaan kävelystä. Nyt päätin, että kävelen, kunnes en enää pysty. Yllättäin jalat on kulkenu mukana näin monta kertaa! Olen saanu miehenkin lenkkeilykaveriksi, joten lähteminen sujuu helpommin, kun toinen patistelee ulos. 

*sauvakävely x 2 (vuonna 2012 x 4). No täähän putos näköjään puolella! Jostain syystä noi kävelysauvat on jääny aina lenkkeillessä kotiin. Tykkään kyl niistä, mut en tiiä miks ne ei oo kulkenu mukana. 

*melonta x 1 (tippui puolella) ja soutu x 1 (pysyi samana).  Aika vähä tuli oleiltua veden ääressä viime kesänä. Etenkin melomisessa ois kiva olla kaks, kun meil on semmonen kakspaikkanen kanootti.  Jostain syystä siinä meloessa tulee aina sanaharkkaa toisen melojan kanssa. En kyl ymmärrä miks. ;O

*hiihto 64km (63km vuonna 2012). Tässä pääsin tavotteeseen, eli ylitin edellisvuoden kilsat!  Hiihtäminen on oikeestaan aika mukavaa. Tänä vuonna ei taida lunta tulla ees yhteen hiihtokertaan. Tänään tuli vähä lumihaikua, mut lämpöasteet vie varmaan senkin pian pois. 

*vesijuoksu x 9 (10 x vuonna 2012). Tää tavote on jääny niin vähän edellisvuodesta, että ihmettelen, miks en oo tehny asialle mitään. Olin vesijuoksuryhmässä, mut työvuorot meni usein niin, että en kuitenkaan päässy veteen kovin usein. Uinti on ja semmosta, että mitä harvemmin käy, sitä vaikeampaa sinne altaalle on lähteä. 

*Uinti 11km 950m (vuonna 2012 vain 600m). Tässä mentiin riman yli ihan lentäen! Tää uintikin lähti sieltä aslakista.  Nyt se tosin on taas vähä hiipunu...

*keilausta on käyty harrastamassa perheen kesken 3 kertaa

*jumppa x 12 (1 kerta vuonna 2012). Jossain vaiheessa jumppasin kotona aika ahkerasti. Sekin osottautu kuitenkin sellaseksi ohimeneväksi muoti-ilmiöksi, kuten min liikuntainspikset yleensäkin. 

*lentopallo x 1. Tää olikin sit taas se ensimmäinen ja viimenen kerta. En tajua miks taas lankesin tähän samaan ansaan. Minulta on menny kerran ennenkin nilkka lentopallossa ja nyt meni taas. Menin ihan vaan täydennykseksi vajaaseen peliin ja innostuin. Hiekalla oli helppo syöksähdellä. Jossain vaiheessa lensin pehvalleni ja nilkka jäi jotenkin alle ja kuului kruts. Sen jälkeen kävelinkin sitte sen yhen viikon keppien kanssa. Pidin jääpussia ja tukisidosta aika sinnikkäästi. Ehkä just siks se vaiva parani aika hyvin ja nyt olen tosiaankin päässy taas ihan lenkkeilemään asti. 

*Aslakissa on tullu kokeiltua erilaisia juttuja, kuten Pilatesta, keppijumppaa, tanssijumppaa, kuntosalia. Lisäksi venyttelyn tärkeys on noussu aika hyvin tajuntaan. Olenkin laskenu venytelleeni 47 kertaa loppuvuoden aikana. 

Toi tanssi, tai vaikkapa zumba oli tosi mukavaa ja ilmoittauduin jo toistamiseen yhteen zumbaryhmään. Ekan jouduin perumaan sen lentopallovamman takia, mut tänä vuonna aion toteuttaa tän harrastuksen ihan tosissaan!  

Ryhmäliikuntaan meneminen on hirveän iso kynnys tämmöselle "yksinäiselle sohvaperunalle". Jonkun pitäis raahata mukanaan ainakin ekalla kerralla. Lisäks toi aikataulujen mukaan harrastaminen on minulle ollu aina kauhistus, kun niin moni muu asia elämässä on aikataulutettua. 

Tätä listaa ootin itekin oikein jännityksellä, että miten on tullu liikuttua edellisvuoteen verrattuna. Kohtalaisen hyvältähän tää näyttää, vaikka se pyöräily lopahtikin loppuvuodesta. Pidän tavoitteenani venytellä, sekä liikkua vähintään 10 kertaa kuukaudessa. Tavote on sellanen, että pystyn sen luultavasti ylittämäänkin, eikä homma lopahda liian kovaan yrittämiseen. Ei oo kiva mennä riman alikaan koko ajan. 

Toivon, että tää tarina herättää muissakin tarvetta lähteä liikkeelle oman tarpeen mukaisesti!  Liikutelkaa itseänne ihmiset, niin miäkin yritän!! :D