Vuoden vaihteessa on ollu tapanani tehä kooste edellisen vuoden muutamasta jutusta. Tässä se tulee liikkumisen osalta. Kuten jo aiempinakin vuosina olen todennu, en ole mikään himoliikkuja, mut olen yrittäny lisätä liikuntaa oman kunnon ylläpitämiseksi.

Tavoitteenani oli muutamia juttuja, esim. kävellä 1000 km vuoden aikana. Tammikuussa kävelin tosi paljon ja tavote tuntu helpolta. Ei ois tarvinu kun kävellä 3-4 kilsaa päivittäin tai joskus pitempi lenkki ja joskus vapaapäivä. 8 kuukautena 100km ja 4 kuukautena ois riittäny 50km. 

Olen aina tykänny laskea erilaisia juttuja ja tää laskemisjuttu on se, mikä minua kannustaa tekemään lisää. Se, että näkee, mitä on jo tullu tehtyä ja miten meni esim. viime vuonna. Itteni kanssa siis vähä kilvoittelen. :)

kävely 137 kertaa; näistä ois enempi voinu olla sauvakävelyä, kun se ois vähä tehokkaampaa, mut jostain syystä se ei kovin montaa kertaa vuoden aikana maistunu.  Kävelykilsoja ei tullu tuhatta, mut tuli kuitenkin 806. Osin johtu vetelyydestä, loppuvuotta kohti ei ulkona oikein pimeän tultua hirveesti arvannu lähtee yksin talsimaan. Min lenkkeilyaika on parhaimmillaan just klo 18 ja 21 välillä.  Pisimmät lenkit meni kesällä, kun lähin kokeilemaan jaksanko kävellä mökille, eli n.23km matka. 5 päivän päästä piti lähteä miehelle näyttämään mallia, kuinka se oikein kävellään. Se oli kieltämättä vähä liikaa. Ainakin työpäivän jälkeen. :) Tänä vuonna otan saman tavotteen; 1000 km kävelyä vuoden aikana. Tähä lasken edelleenkin vain lenkkeilymielessä tehdyt kävelyt. 

Tsekkasin v.2014 kerrat ja ne oli 150 kertaa! En ois uskonu. Luulin, että nyt kävelin enemmän. 2014 ei ollu mitään, millä ois mitannu kilsoja, joten se jää epäselväksi. 

pyöräily 243km vuoden aikana: tässäkin oli tavotteena edellisvuoden kilsojen ylitys. Se oli ylivoimaista. Kävely vei kaiken liikunta-ajan ja pyöräily jäi. Töihin en voi pyöräillä enää nykyään, kun työalueeni on liian laaja ja tarvitsen autoa. Tää luulis olevan tänä vuonna helppo ylittää. :)

1673 km oli vuoden 2014 vuoden saldo.....

lavis 3 & zumba 4: Näitä oli vuorotellen kevätkauden jumpalla, jonne Nekku sai minut houkuteltua. Tykättiin molemmat, mut sit tää ryhmä oliki syksyllä jo poissa. 

Aiempana vuonna tääkin oli 9! 

uinti 200m; tää tapahtu vesijuoksun jälkeen. :)

2014 tää oli 4km. 

vesijuoksu 1: työkaveri sai houkuteltua kaveriksi. Uiminen ja vesijuoksu ois ihan kivaa, mut lähteminen vaikeaa. Lisäks ei voi tietää, onko hallissa just joku jumppa meneillään, jolloin uimapuolella on kauhee ryysis.  Kyl miä nyt ainakin tän yhen kerran käyn tänäkin vuonna.  :)

venyttely 10 / kk oli aslak -ajalta jääny tavote. Vaikka se on mielestäni tosi tärkeää, niin se tuntu aina jäävän vajaaks.  Venyttelyä tulee tehtyä enimmäkseen silloin, kun on ihan epätoivonen ja joku lihas on ihan jumissa.  Onhan tää pidettävä tavotteena tänäkin vuonna, eli 10 kertaa vähintään kuukaudessa. 

2014 -vuoden listaus löytyy täältä.

Nyt kun selailin tota vanhaa, niin huomaan tosiaan löysäilleeni vuonna 2015!!! Luulin kävelleeni tosi paljon!    Ja muutkin osiot on ollu vähäisemmät. 2014 olin tosin aslakissa, mut silti.  Nyt kyllä 2016 on parannettava kaikkia osioita!   Ei muuta kun tulta päin, vaikka hampaat irvessä!