Nekun kanssa Korkeasaaren reissulla aloin himoita yhtä kakkutikkaria, kun se näytti niin ihanalta. Ja se oli ihanaa! Siitä saakka olen suunnitellu kakkutikkareiden tekoa. 

Ja tässä niitä nyt on!

jii%20007-normal.jpg

Oli vähä vaikeuksia saada ne pysymään pystyssä. Näin jossain kuvassa, että ne oli laitettu riisikuppiin jököttämään. Niinpä miäkii laitoin. Ekaa palloa vääntäessä tajusin, että suklaata voi tippua riiseihin, joten laitoin vielä väliin talouspaperin. Lopussa, tilan käydessä vähiin, käytin myös mukia. 

Ensin ne näytti tältä.

jii%20001-normal.jpg

Tein siis suklaakakkupohjan ja tavallisen kakkupohjan, jotka murusteltiin jäähtyneinä. Muruseosta on tarkotus pehmentää jollain. Ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka, mut meikäläinenhän kulki omaa linjaa tässäkin asiassa. :) Lisäsin murusiin tuorejuustoa, omenasosetta, kermaviiliä ja vaaleaan myös hieman maitoa. Silti tummasta jäi paljon pehmeämpi, eikä se meinannu pysyä kasassa tikun päässä. 

Näin jälkikäteen ajatellen sutta tuli aika vähän homman hankaluuteen nähden. Tehdessä meinas kyl mennä hermot ajoittain. Pallo ei meinannu pysyä tikun päässä (ohjeista voi kattoa, et ne on laitettava vähäks aikaa jääkaappiin, jota miä en tehny...). Sulatin kahenlaista suklaata eri astioissa ja kuvittelin, että pallot voi kastaa sulaan suklaaseen. No eihän se niin onnistunu. Niinpä levittelin ruokailuveittellä suklaata pallon pintaan. Lopuks ripottelin pääliosaan nonparelleja tai mantelirouhetta. 

jii%20008-normal.jpg

Jääkaapissa nää tietysti jähmetty ihan asiallisiksi ja pääliset peittää suklaaröpöpinnan. 

Onneks Nekku autto koko ajan, niin saatiin ees jotain aikaseksi. Jossain vaiheessa, kun pallot ei yksinkertasesti pysyny tikussa, päätettiin tehä lopusta taikinasta herkkupaloja pieniin muffinssi/ karamellivuokiin. 

jii%20011-normal.jpg

Tätä ideaa vois kehitellä vaikka loppukesän rippijuhliinkin. 

Lisäksi tehtiin pieniin annoskuppeihin vielä kotijäätelöä.

jii%20002-normal.jpg

Kermaa 2dl (mulla Flora vispi 2,5dl), kananmunankeltuaista 3kpl, tomusokeria 3rkl, vaniljasokeria 1tl. Vois käyttää jotain hedelmiä tai marjojakin, jos haluais, tai asetella niitä syödessä kupin reunaan. Tää on lapsuudestani mukana kulkenu ohje ja tykkään tästä. Me tehtiin 4 -kertanen annos. 

Meillä syödään varmaan Suomen keskitasoa huomattavasti enemmän jäätelöä per henki per vuosi. ;D