En oo viel ollenkaan tehny listaa viime vuoden käsitöistä! 

Ei niiden määrällä sinänsä mitään merkitystä oo, mut onhan se kiva tehä inventaario tehdyistä jutuista. Täs listas ei ees tarvii ylittää itteensä, niinku liikkumislistassa on tarkotuksenani.  

Näiden töiden lisäksi on ollu muita kässäjuttuja, joita en oo tehny langasta tai ompelemalla. Niitä en oo laittanu erityisesti mihinkään ylös. 

32 paria sukkia, erikokoisia, -näköisiä, osa hyväntekeväisyyteen

2 isompaa neuletta, joista molemmat  neuletakkeja itelleni

4 huivia

11 hassutusta, kuten teepannunlämmitin ja sydämiä (siitä ihanasta kirjasta..), pehmopöllö, leivoksia, jääkukka

2 lapaset

1pipo

6 . siepparia . en voi enää sanoa unisiepparia, kun niillä on "siepattu" jo muitakin juttuja, mm. huonoa tuulta. Tää juttu on täs vuoden aikana kehittyny ihan uuelle tasolle. Olen saanu mahtavan määrän inspiraatiota, kun tutut on pyytäny tekemään aina eri aiheisia sieppareita.  Niiden tekeminen on ollu suorastaan hykerryttävää.  Ihan parasta käsitöissä on just se, että voi käyttää mielikuvitusta ja yhdistellä erilaisia materiaaleja. Näitä toivon lisää uudellekin vuodelle. 

Sukat oli näköjään se viime vuoden juttu. Osallistuin siihen junasukkaprojektiin, jonne menikin 10 paria.  Myös joitain muita valmistuneita meni hyväntekeväisyyteen, kun vein pussillisen seurakunnan keräykseen. Osa niistä oli valmistunu jo aiempina vuosina ja jääny varastolaatikkooni hautumaan.  Huivien, lapasten ja pipojen määrä oikeastaan vähän hämmästyttää; niitä on tosi vähän verrattuna aiempiin vuosiin. En oo näköjään tehny ees yhtä Revontulta.  Osallistuin facessa Salaiset huivit -ryhmään ja tilasin huivikalenterinkin, mut en oo tehny ainuttakaan, ihaillu vaan. :)

Ompelussa oon saanu uutta aikaseksi vain asuntovaunun verhojen verran. Kylhän ompelukonetta tietysti tulee käytettyä erilaisiin korjauksiin ja se on ihan välttämätön vekotin. Uutta ei tuu enää sillai tehtyä, kun lapset on isoja, eikä huoli enää minun tekemiä. Pienille lapsille onkin paljo kivempi tehä, kun voi taas käyttää sitä mielikuvitusta toteutuksessa.  Ehkä niitä pieniä ompeluksia joskus vielä tuleekin taas tehtyä. 

Nyt kun nää on tässä listailtuna, on oikeastaan aika mielenkiintosta nähä se, miten noi työt alkaa jotenkin suuntautua johonkin aiheeseen, joka tuntuu mukavalta. Niinhän sen pitää ollakin. Väkisin ei synny mitään hyvää.  Monesti olen myös palannu blogin historiaan ettimään jotain tiettyä työtä ja sen tietoja, kun olen halunnu tehä samanlaisen uudelleen. Tällanen oli esim. se virkattu huivi joka on listalla.  Se on jotenkin malliltaan tosi kaunis ja jääny mieleen kuluneilta vuosilta.  Vanhoista kirjotuksista löytyy myös usein silmukkamäärät eripaksusiin ja kokosiin sukkiin ja lapasiin. 

Tänäkin vuonna on suunnitelmana tehä mitä huvittaa. Jos joku toivoo jotain, niin sekin on mukavaa, koska silloin työlle on tarvetta. On kiva nähä, että joku haluu ja käyttää jotain, mitä miä oon tehny.  Lahjoja tulee varmasti tehtyä ja kivan näkösiä juttuja ihan vaan toteuttamisen ilosta.  Kaikelle on kuitenkin jossain vaiheessa käyttöä.  Jonkinlaiseen hyäntekeväisyysjuttuun haluan myös osallistua tänä vuonna. Se mikä se tulee olemaan, on sit se joka luonnollisesti tulee vastaan jossain vaiheessa vuotta. Ettimään en niitä erityisesti ala. 

Kyllähän käsityöt ja kaikki niihin liittyvä on kässäihmiselle suoranaista terapiaa, sitä ei käy kieltäminen.  

Kiitos myös teille, jotka käytte täälä kurkistelemassa. Teiän kanssa on kiva jakaa tää harrastus.