Sain tutulta pyynnön tehä pitkät polvisukat, jotka sitte voi vähä valua vaikka makkaralle.  Sovittiin, että ohuemmat sukat, jotka mahtuu paremmin kenkien sisään. Värejäkin katsasteltiin.  Äkkiä huomasin näiden sukkien neulomisen olevan tosi mukavaa!  Tein kumpaakin sukkaa samaan tahtiin kaksilla 3 numeroisilla puikoilla.   Langan sävy on Nalle syreeni, joka minusta alkoi heti alkuunsa vaikuttamaan liian kirjavalta. Niinpä aloin upottaa sekaan luonnonvalkosta Nallea mielen mukaan.  Väritys on selvästi rauhallisempi näin. 

2015-08-20%2021.07.10.jpg

Laitan tähän nyt itelleni ohjeentynkää muistiin, jos palailen joskus näihin sukkiin. Nytkin etin vanhoista tekosista silmukkamääriä yms. 

Alotus 3 puikoilla yhteensä 85 silmukkaa jaettuna neljälle puikolle. Joustinneule 3o + 2n. Resorin jälkeen 2- ja 3- puikoilla sileää ja 1- ja 4 -puikoilla kantapäähän saakka joustinta. 8 ja 10cm:n kohalla lisäsin joustinpuikoilla 1s oikeissa raidoissa. n.18cm:n kohalla alotin hiljalleen kavennukset sekä etu- , että takapuikoilla vuorotellen aina muutamien kerrosten perästä.  Kantapään alkaessa silmukoita oli 15/ puikko. Varren pituudeksi tuli 43cm kantapään alkuun mennessä. Kiilakavennuksien jälkeen siirsin vielä etupuikoilta silmukoita yksi kerrallaan kiilakavennettavaksi, kunnes kaikilla puikoilla oli taas 15s. Pohjan pituus n.26cm.  Sukat valmistu viikossa. :) Langankulutus 175g. 

Varressa en niinkään ajatellu kirjavan värin tasaraitaisuutta sukkien välillä. Kantapäästä lähtien sain myös värit täsmäämään. Ei varressakaan isoja eroja näy. Vaalea väri on ehkä hallitsevampi varressa. 

2015-08-20%2021.08.26.jpg