Sain ennen joulua lainaks tämän suklaakirjan, josta tein jouluks Naomin herkkupaloja.
(Myös ne pienemmät Nalle -sormikkaat ehtivät jouluksi valmiiksi.)
Naomin herkkupalat
reilut 12 annosta
valmistelut 20min, kovettumisaika yhteensä 2,5 tuntia
Ensimmäinen kerros
100g (suolatonta)voita
0,75dl sokeria
100g tummaa suklaata
0,5dl kaakaojauhetta
1vaahdotettu kananmuna
200g keksejä, esim marie, murskattuina
1dl kookoshiutaleita
50g rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
Toinen kerros
50g pehmeää, suolatonta voita
4dl tomusokeria
0,5dl vaniljakastike –tai –vanukasjauhetta
0,5dl kylmää vettä
kolmas kerros
80g tummaa suklaata
50g pehmeää voita
1dl tomusokeria
Sulata ensimmäisen kerroksen voi, sokeri ja suklaa mikrossa. Lisää kuumaan seokseen vatkattu muna koko ajan sekoittaen. Jäähdytä hiukan ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja painele n. 2cm:n paksuiseksi leivinpaperille tai kelmulla vuorattuun vuokaan. Pane vuoka jääkaappiin n. tunniksi.
Vatkaa toisen kerroksen aineet uohkeaksi ja levitä keksiseoksen pääkke. Pane jääkaappiin n.½tunniksi.
Sulata kolmannen kerroksen suklaa ja voi miksssa. Lisää tomusokeri ja sekoita kiiltäväksi seokseksi. Levitä viimeinen seos . Anna olla jääkaapissa vielä tunti. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.
Tein myös Cookies´eja, joiden ohjeen otin Valion reseptisivulta.