Koko loppusyksyn tein niitä pitkiä sukkia, vielä joulun jälkeenkin. Sitten alotin villapaitaa ja koko ajan oli mielessä, että pitäis tehä huivi. No villapaidasta sain valmiiksi etu-ja takakappaleen, sekä hihansuuta, kun yht´äkkiä päätin, että nyt se huivin neulonta alkaa. 

Olen Facen Salaiset huivit ryhmässä ja olen tilannu jo kahtena vuonna huivikalenterin, jossa on huivin ohje jokaiselle kuukaudelle. Viime vuoden kalenterista tein kaksi huivia (Monika´s ja Eija´s) ja nyt etin uuesta kalenterista mukavimman. Se oli Aaltoilua. 

Lanka oli jo etukäteen mielessä, eli Enkulin arvontavoitosta huivilangat, Drops Alpacaa, jota kului 135g. Kolmesta kerästä jäi siis jäljelle 15g, eli ihan sopivasti määritelty. :)

Puikot oli pyöröt, numeroa 3½.

20160211_113156.jpg

Huivi oli jotenkin yksinkertanen tehä, toistettiin aika paljo ihan oikeita ja nurjia kerroksia ja välissä noita samankaavanmukasia reikäkerroksia. Ei tarvinnu hirveesti tuijotella ruutuohjetta. Tuli jopa sellanen tunne, että oliko tää nyt vaan näitä nurjia ja oikeita, mutta venytyksessä nous tietysti varsinainen kuviointi esiin, kun kerrokset lähti aaltoilemaan, nimensä mukaisesti. 

20160211_113210.jpg

Huivi on ihan kohtalaisen kokonen. Osasin tehä reunakavennuksen suositellun ohjeen mukasesti, eli Picot bind off -tyylillä. Tätä en oo ennen kokeillu ja reunasta tuli oikeesti ihan kiva. 

Tällä osallistun tietysti myös Enkulin tämän kuun musahaasteeseen.  Aaltoilua unen ja todellisuuden rajamailla.