Se on toi liikunta aika tervasaa ollu minulle aina, mut toisaalta tiedän, että ihmisen täytyy liikkua pysyäkseen ees jonkunlaisessa kunnossa. Sitähän tulee hoettua töissäkin harva se päivä. Suutarin lapsilla on risat kengät jne.  

Siispä lähinnä itteäni herätelläkseni ja joissain kohdin jopa onnitellakseni kokoan aina vuodenvaihteessa tämmösen listan. Minua ei liikunnassa houkuta ite liikunta, vaan se, miten sitä vois laskea ja kisailla ittensä (ja nimenomaan vain ittensä) kanssa.  

*pyöräily 1672 km; Edellisen vuoden ylitys 24.12., eli jouluaattona. Toisin sanoen viikko jäi vuoden lopussa pääasialliseksi autolla liikkumiseksi. Luulin jo syksypuolella, että nyt en pääse edellisten yli, kun olin niin paljo jälessä. Sieltä vaan noustiin! Aika ylpee oon itestäni.

*kävely x 10, eli sama kuin edellisvuonna.

*sauvakävely x 4, edellisvuonna 2, eli nousujohdanteista tässä näköjään. Ei vaan toden puhuakseni, ei minun nilkat oo luotu kävelemiseen. Ne tulee ajoittain tosi kipeiksi.

*vesijuoksu x 10; (2 x vuonna 2011). Nousu johtuu siitä, että pakotin itteni liittymään viikottaiseen vesijumpparyhmään viime syksynä. Uinti on kuitenkin niitä vähiten ärsyttäviä liikuntalajeja. 

*uinti 600m, eli tässäkin selvää noususuhdannetta edellisvuoden 100 metriin nähden!  Nää metrit on tullu vesijuoksukertojen yhteydessä. 

*hiihto 63 km, eli 4 kilsaa enempi kun edellisvuonna. Tää on pyöräilyn kanssa niitä juttuja, joita haluan ehottomasti nostaa vuosittain, vaikka ees kilometrin verran. 

*jumppa x 1, laskua kolmesta kerrasta.... Tää on aina yhtä epätoivosta yrittämistä.

*melonta x 2 ja tässäkin toinen kerta lisäystä edelliseen vuoteen.

*soutu x 1. Jaaha! Ja tässä aivan uusi urheilulaji  nosti päätään viime kesänä! Se oli siis ensimmäinen ja viimeinen nosto. Vaikka ei sen puoleen, se on ihan  mukavaa, mut ei tullu hirveesti soututilanteita vastaan. 

Nythän voi siis todeta, että edellisvuodelta poistuneita urheilulajeja minun kohdalla olivat nilkka- ja käsijumpat, sekä luistelu.  

 Tästä porhalletaan uusin voimin uuteen vuoteen. Tänään aloitin jo pyöräilykilsojen kokoamisen. Nyt niitä on jo 4!

 

Hyvää uutta vuotta kaikille blogini lukijoille ja toivottavasti kuulen teistä vielä tänäkin vuonna! Kiitos!