Meleko hiljasta on täälä blogin puolella pidelly...  Aina on jotain hommaa, eikä valmistuneita käsitöitäkään voi vielä täälä näytellä.  Tossa joku aika sitte lainasin kirjastosta muffinssikirjan (Suzie Smith: Muffinssit ja muita pikkuleivonnaisia), josta tuli kokeiltua näitä:

helmet%20015.jpg

OMENA-KANELIMUFFINSSIT  (12 normaalikokoista muffinssia)

*315g vehnäjauhoja

250g sokeria

1 rkl leivinjauhetta

1 tl kanelia

60 ml (eli 0,6dl) kasviöljyä

4 rkl sulatettua, jäähtynyttä voita

2 kananmunaa

1,8dl maitoa

1 iso punainen omena kuorittuna ja viipaloituna

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele muffinssivuokat tai käytä paperisia (käytin silikonivuokaa). Sirottele jauhot ja sokeri, leivinjauhe ja kaneli siivilän läpi isoon kulhoon ja sekoita. Vatkaa pienemmässä kulhossa kasviöljy, voi, kananmunat ja maito tasaisesksi seokseksi. Lisää seos kuiva-aineisiin ja sekoita; taikinan tulee olla jonkin verran kokkareista. Lisää omenaviipaleet varovasti taikinaan (painelin ne taikinan päälle vasta vuokissa).

Paista 20-25min. tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita eikä taikina enää tartu tikulla kokeillessa. Anna leivonnaisten jäähtyä pellillä 1-2 min ja siirrä ne sitten teräsritilälle. Tarjoile lämpiminä.

Kyllä nää oli oikein hyviäkin. Kosteus säilyi vielä päivän-parin päästäkin. Kannattaa kokeilla. Ohje on varmaan suomennettu jostain muusta kielestä, kun mitat on vähä erikoisia.

En kyllä ollu jouluksi ajatellu mitään muffinsseja sen kummemmin. Olen nimittäin tilannu roppakaupalla Valion raakapakasteita...

Tehtävien listalla on vielä ainakin seuraavaa:

*joulukorttien kirjotus

*jonkinasteinen siivous

*paketointia

*ostoksia

*käsitöitä

*jouluvierailuja

*jouluruokamenún suunnittelu

*koulun joulujuhla

*kohta: muuta mukavaa esilletulevaa Yllättynyt

Töissä on sitte lisäksi vielä kaikenlaista touhua. Olen töissä ihan jouluun asti, lukuunottamatta muutamaa viikkolepopäivää. Joulupäivät olen varalla, jos joku sairastuu. Mikä mahtavinta, joulunvälipäiven jälkeen alkaakin sitten vähä pitempi loma vuoden alusta!! Sitä odotellessa!