Meil piti olla tänää tuplasynttärien viettoa. Nekku on nyt kuitenkin oksentanu kaiken yötä, joten eipä täälä oikein juhlita. VIERAAT PERUTTU. Onneks en tällä kertaa tehny hyydykekkua tai Brita-kakkua, jotka teen aina etukäteen valmiiks. Nyt oli vain kakkupohja, jonka sain laitettua pakastimen. Syötäväks jäi nyt vain hapankoppurullat, joita ei voi pakastaa. Tein myös banaani-Omar -muffinsseja, joita maisteltiin. En oo koskaan saanu aikaseks näin hyviä muffinsseja, vaikka olen tälläkin ohjeella tehny aiemminkin. 

HAPANKORPPURULLAT

Hapankorppuja

maitoa

täyte:

n.1/4 kurkkua

1 rasia valkosipulituorejuusto

2 pientä rasiaa creme fraiche 

1 pussi kinkkukuutioita

1 pussi mozzarella juustoraastetta

Ennen olen kostuttanu aina hapankorput lihaliemessä, mut nyt kokeiltiin maitoa. Sekin toimi paremmin, kun sitä hiukan lämmitti.  Hapankorput siis upotetaan joksikin aikaa maitoon ja nostetaan sitten esim. lautaselle vetäytymään. Kun ne ovat pehmenneet laitetaan täytettä väliin ja rullataan. Täyte siis sekoitetaan tahnaksi. 

Seuraavan ohjeen olen kopioinu varmaan jostain blogista vuonna 2007, eli ei ole minun oma ohje.

BANAANI-OMAR -MUFFINIT

12kpl

200g margariinia

2½dl sokeria

3munaa

½dl maitoa

3 3/4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1-2 banaania (riippuen koosta)

½ pussia Omaria 

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen maito ja kuivat aineet taikinan sekaan. Sekoita varovasti joukkoon muusattu banaani ja kuutioidut toffeet. Nostele taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.20minuuttia (paistoin kauemmin, kun oli niin isoja) Halutessasi voit ripotella päälle vähän hienoa sokeria. 

Ostin vähä liian isoja muffarivuokia, mut käytin kuitenkin niitä. Se olikin tosi hyvä juttu, sillä muffarit oli nyt niin isoja, että ne ei turhaan kuivahtanu. Olivt tosi meheviä sisältä. Tästä lähtien teen aina vain isoja muffinsseja. Sitä paitsi määrä oli just sama, kun ohjeessa, eli ne oli varmaan tarkotettukin olla näin isoja. Tein taikinan kaksinkertasena. 

Syötiin onnessaan aamupalaa ja herkkuja, koska tässä ei enää tiiä, milloin se ruoka enää maistuu... Nyt ooteskellaan, kuka sairastuu seuraavaks... Toivottavasti kaikki loput kerralla, ettei tarvii montaa päivää jumittaa eristyksissä.