Nyt on nähty ikuinen kaupunki, Rooma!!! Sielä oli ihanan lämmintä; +25 astetta joka päivä!  Valtava määrä ravintoloita, pieniä putiikkeja, IHMISIÄ, autoja, skoottereita, nähtävää..... 

Upea Colosseum sisäpuolelta. Reunamilla on katseltu eläinten, vankien ja gladiaattoreiden välisiä taisteluja. Lattia on taisteluareenalta murentunut, joten pohjalla voi nähdä sellien lokeroita. 

WP_20131025_037-normal.jpg

Palatinuksen kukkulalla, jossa susiäiti kasvatti Romuluksen ja Remuksen, on vielä jäljellä kaikenikäisiä muureja ja rakennelmia ajalta 100 ennen ja jälkeen ajanlaskun alkua. 

nyy%20165-normal.jpg

Rooma on täynnä paitsi upeaa arkkitehtuuria, myös upeita suihkulähteitä, kuten tämä Fontana di Trevi.

moro%20302-normal.jpg

Bioparcossa asustaa paljon eläimiä, monet samanlaisia, kuin Suomenkin eläintarhoissa, mutta myös meille erikoisempia eläimiä, kuten virtahepoja, kirahveja, vyötiäisiä, norsuja...  Parasta oli kuitenkin taas mangustit, kuten Suomessakin. :)

ccc%20089-normal.jpg

Bioparcon sisällä oli erillinen perhostalo. Myös Suomessa on ainakin aiemmin ollut tällainen (oliko se Joensuussa), jopa isompi versio tästä. Perhoset lentelevät ihmisten lähellä ja istuskelevat vaikka kengän tai olan päälle. 

ccc%20066-normal.jpg

Liikenne on ihan uskomatonta. Jos kaistoja on esim. 2, niin jo siinä seisoo ainakin 3 autoa rinnakkain ja skootterit päälle. Joku uskalikko oli pyörälläkin liikenteessä. Kaupunki on valtavan laaja ja luulimmekin jo taksikuskin eksyneen, kun ajelimme lentokentältä hotellille päin, ilman navigaattoria.  Rohkeita hevosia kuskeineen ja kärryineenkin mahtui joukkoon. 

moro%20144-normal.jpg

Borghesen museon puistoalueella oli papukaijoja puissa. Museoon emme päässeet, kun emme olleet tehneet ennakkovarausta. Jäivät kaikki upeat taideteokset näkemättä. 

ccc%20008-normal.jpg

Tämä on kuitenkin pääasiassa käsityöblogi, joten tarina jatkuu näin: 

Olette varmaan kuulleet sanonnan, että kaikki tiet vievät Roomaan. Allekirjoitan tämän ihan täysin. Sitä en kuitenkaan tiennyt että ei sieltä niin vain pois päin lähdetä!!  Tää maatiaissakki onnistu myöhästymään lentokoneesta!! Osittain omaa hölmöyttä, osittain infopisteen huonon ohjeistuksen takia. Jos meitä hämeen hitaita ois neuvottu kunnolla, ois päästy koneeseen, vaikka hölmöiltiinkin.  

Miettikääpä mikä tunne, kun olet Italialaisella lentokentällä ja kone meni justiisa!!!  Ja tunne sen kun syveni, kun 2 tunnin selvittämisen jälkeen oli tiedossa seuraavat seikat: seuraava kone lähtee seuraavana päivänä. Se on täynnä.  Samoin kaikki lennot Tukholmaan ja Osloon. Toisen lentoyhtiön kone onkin lähdössä Suomeen seuraavana päivänä, mutta paikat ovat täynnä. Paikkoja löytyy suoraan lentoyhtiöön soittamalla, mutta Visa -kortit eivät toimi. Ei lippuja. Lopulta Suomesta ystävällisen henkilön antama luottokortin numero toimii ja liput ovat kädessä!!!  Melkonen helpotus.   Onneksi on jonkin verran kielitaitoa ja asiat saatiin selviksi. Matkailu avartaa! Ainakin rahapussia!

Yö  ja ylipäitensäkin yli vuorokausi lentokentällä ei ole erityisen mukavaa aikaa. Silloin päätin, että en enää IKINÄ lähde Suomesta mihinkään. Aluksi vain istuin. Istuin ja istuin. Lopulta kaivoin menomatkalla lentokoneessa aloittamani sukanvarren esiin. Sitä neulomista sitten vain riitti ja riitti. Osa näistä sukista on oikesti tehty ihan puolitajuttomassa tilassa yöllä. Niin vain valmistuivat Rooma -Fiumicino -lentosukat!! 

mmm%20003-normal.jpg

Malli oma. Nalle lankaa ja 3 numeroiset puikot. Tietenkin puiset. :)  Silmukoita 15+12+12+15. Takaosa 3 -silmukan levyisiä resoriraitoja. Etuosa valepalmikoita, harventuen jalan pääliosassa 4 raitaan. 

Kyllä näillä sai hieman ihmetteleviä katseita lentokentällä.  En tiedä millä tyylillä pakistanilaiset, italialaiset, englantilaiset, saksalaiset ja muut neulovat. Jos vaikka tyyli oli omituinen heidän silmissään. :)

Nyt kun hermot ja vatsa ovat tasaantuneet, annan itselleni luvan joskus harkita matkailua uudelleen.