Sain kutsun tuttavan synttäreille ja aattelin tehä pikaisesti unisiepparin viemisiks.  Kerran otin aikaa, paljo menee siepparin tekemiseen ja se oli hieman yli tunti.  Onneks kuitenkin alotin tän jo edellisenä päivänä, nimittäin vierähti useampikin tunti, vaikka lopputulos ei näytä mitenkään tavallisuudesta poikkeavalta.  Homma lähtee aina värien, koon ja kuvion suunnittelemisesta. Sit jossain vaiheessa miettii, mitä kaikkea siihen kuuluu; helmiä, höyheniä ja muita mahollisia killuttimia. Tällä kertaa väreihin sopivat helmet oli niin pieniä, että niitä ei saanu pujoteltua varsinaiseen lankaan ja ne piti kiinnittää jälkikäteen ompelulangalla solmukohtiin. Olihan se hidasta, kun tää näkökään ei oo enää kun nuorena. 

2015-05-09%2014.38.25.jpg

Mietin, että montakohan siepparia on tullu jo tehtyä ja päädyin lajittelemaan käsityö -valokuvia tietokoneella. En oikein oo tajunnukkaan, miten paljon niitä oikeastaan on!  Olen lajitellu ne tähän asti aika simppelisti; ompelukset, neuleet, virkkaukset, askartelut jne.  Nyt päätin tehä tarkempaa lajittelua; sukat (sis. kirjoneulesukat, nilkkasukat, polvisukat, vauvasukat jne), käsineet (lapaset, virkatut, sormikkaat, kämmekkäät jne), päähineet (virkatut, ommellut, neulotut, jne), patalaput, tiskirätit, jne.  Oli aika mukavaa nähä, miten paljo on tullu kutakin lajia tehtyä. :) 

No. Huvinsa kullakin. :)

Yks päivä katottiin  ikkunasta, että naapurin pihalla on siili. Se lähti tulemaan tien yli meille päin, joten pinkaisin pihalle ja sain siitä kuvan. Tosin se ehti jo pelästyä ja mennä palloksi, joka sähisi minulle pahaenteisesti.  En muista koskaan nähneeni siiliä meiän pihalla ja tää oli ihan jättikokonen. 

2015-05-01%2021.21.44.jpg