Kyllä sitä vapaapäivän saa kulumaan mitä ihmeellisimmillä tavoilla! Ensin aloitin pienen askartelun, johon tarvitsin nappeja. Sitte huomasin, että ei meinaa millään löytyä sopivia nappeja, kun kaikki napit on ihan sekasin useassa purkissa.  Tarpeesta syntyi teko; alkoi hurja lajittelu, joka kesti useita tunteja. :) 

Onneksi oli lokerikkoja, vaikka ne olivatkin ensin ihan sekaisin. Tässä vihreitä, sinisiä, harmaita jne...

2015-05-18%2015.12.03.jpg

Mustia oli tietysti eniten ja niitä oli vähän vaikea erottaa ruskeista. Nyt kuvan valossa näkee, että joukkoon on eksyny joitain sinisiäkin. 

2015-05-18%2015.12.19.jpg

Värillisiä oli yllättävän vähän. Tai eihän se nyt yllätä, kun musta on se yleisin väri. Luulin kuitenkin niitä olevan enemmän. Punaiset, keltaiset, oranssit, lilat....

2015-05-18%2015.12.30.jpg

Valkoisten ja muutoin vaaleiden loota on vähän sekava johtuen mm. valkoisen eri sävyistä ja valon taittuvuudesta. 

2015-05-18%2015.12.39.jpg

Metallinappeja oli valtavasti!!

2015-05-18%2015.13.06.jpg

Olen saanu nappeja useilta eri ihmisiltä ja ainakin kolmelta yli 80 -vuotiaalta henkilöltä. Osa napeista on siis todella vanhoja. Väkisinkin miettii, minkälaisissa vaatekappaleissa nappeja on käytetty. Ennen on varmaan raksittu vanhoista, rikki menneistä vaatteista napit irti uusiokäyttöön. Jotkut harrastaa sitä varmaan vieläkin.... :)

Jotkut napit olivat myös hyvin kuluneita, niistä oli jopa irronnu palasia tai ne oli nk. hapertuneet ohuiksi.  Olen saanu napit köntässä, joten joukosta löyty myös kaikenlaisia "aarteita" ja muutakin tavaraa; mm. neuloja, hakasia, klemmareita, metallipaloja, puisia osasia, neppareita, helmiä, sukkanauhakiinnikkeitä, kulkusia.  

Onpa mukava nyt ettiä sopivia nappeja, kun ne on värijärjestyksessä. Niin kauan, kuin pysyvät. :) Toisaalta havahduin siihen, että enhän miä ikimaailmassa kerkee käyttää näitä nappeja!  Aika huvittavaa haalia tällä tavalla nappeja. Mut eihän niitä voi poiskaan heittää, jos joku ei niitä ollenkaan tarvii, eihän?  Joukosta löytyy aina aivan upeita nappeja, jotka on kuin pieniä taideteoksia.  Näissä napeissa  on minusta suorastaan historian havinaa.