Meiän olkkarin seinällä on ollu hiiiiirveän kauan se sama sininen, iso viuhka, joka on vilahdellu monessa blogikuvassani taustalla. Olen ostanu sen Kotkan Meripäiviltä ja hinta oli tuolloin 50mk. (nyt tuli faktaa!). Nyt kuitenkin olen vähän kyllästyny kattelemaan sitä (nyt jo!?) ja suunnittelin mitä siihen vois tehä. Vois tietenkin mennä kauppaan ja ostaa taulun. Tai sit vois tehä sen ite. Hei me tehään se ite!!!! (katsoit kai Suomen euroviisukarsinnat ja välisketsit? tää oli loistava kommentti!).

Etiskelin isoa styroks -levyä, tuloksetta. Mies ehdotti uretaanilevyä, joka löytykin aika pian. Myöhemmin tosin löysin tallin yläkerrasta montakin styroks -levyä.... tosin silloin jo tiesin, että uretaani on paaaaljon paaaljon parempi vaihtoehto.

Homma siis alko siitä levystä; leveys 1,7m, korkeus 60cm ja syvyys 3cm. Tuijoteltiin sitä Nekun kanssa aikamme, kunnes syntyi loistava idea.  Päällystin levyn vanhalla valkosella (isoäidin aikasella) lakanalla. Kiinnitys onnistu nurjalle puolelle pienillä nupineuloilla. (Onko ne nupineuloja, joissa ei oo sitä nuppia? ) Sen jälkeen vähä teippailin. Neulat on apuna, että sain suoria teippauksia.

taulu%20vaihe%201.jpg

Teippausten jälkeen sotkin vähä maalin kanssa. Mustaa!

taulu%20vaihe%202.jpg

Näyttää tässä vaiheessa aika katastrofaaliselta! Teippien poiston ja pienen muokkauksen jälkeen toinen pää alko näyttää tältä.

taulu%20vaihe%203.jpg

Nekku piirsi jäljelle jääneeseen uretaanipalaan kuvion, jonka miä puukotin irti (tätä ei ois saanu siististi styroksista!  Vielä tehtiin pienempiä kuvioita. Kaikki maalattiin mustiksi.

taulu%20vaihe%204.jpg

Taulun alkupää näyttää tältä. Kohokuviot on liimattu tauluun Erikeeper -tyyppisellä liimalla.

taulu%20vaihe%205.jpg

Ja loppupää tältä.

taulu%20vaihe%206.jpg

Kulmiin kiinnitin nuppineuloilla kangasruusut tuomaan väriä (sohvahan on myös punanen).  Harvoin näytän näin monta kuvaa samasta työstä, mut tää oli niiiin kiva juttu, että oli ihan pakko!  Me ois Nekun kanssa haluttu joku oikea laulunpätkä viivastolle, kuten Suomen Euroviisuvoittokappale Hard Rock Halleluja:n kertsikan alku, tai Euroviisujen tunnussävelpätkä, tai Harry Potter teemaa. Niissä ois kuitenkin vaadittu vähä vaativampaa nuottikuviointia, että päädyttiin näin "abstraktiin asetteluun". Kaikki nuotit kuuluu kuitenkin C-duurin sointupohjaan. Neljäsosanuotteja. Helppoja leikata uretaanista. Nauru

Älkää häiriintykö tosta taustasta, mut oli ihan pakko ottaa kuva, vaikka taulu ei oo vielä paikallaan.

mekko-11%20009.jpg

Nekun keksintö oli kolmiulotteiset nuotit ja avain.  Toteutus yhteinen.

Miten saan tän seinälle roikkumaan, onkin sitte toinen juttu. Taidan haastatella miestäni tässä asiassa.