Vieraita kävi, ja tarjottavien piti olla gluteenittomia ja maidottomia. Ruoaksi tein kirkasta lohikeittoa  ja tonnikalasalaattia (tonnikala, Semper gluteeniton makaroni ja herne-maissi-porkkana)

941607.jpg

gluteeniton ja maidoton marjapiirakka tavallisesta ohjeesta muokaten:

4 munaa

4dl sokeria

200g juoksevaa Sunnuntaita

n.7dl vaaleaa Semper gluteeniton jauhoseos

2,5tl leivinjauhetta

2,5tl vanilliinisokeria

1,5dl  vettä

Aineet vain sekoitetaan kulhossa ja lopuksi lisätään vesi. Kaada pellille. Laita päälle n.5dl (tai haluamasi määrä) mustikoita (voi olla jäisiäkin). Paistetaan 200 asteessa n.30minuuttia. Ripottele vielä paistamisen jälkeen sokeria pintaan.

941619.jpg 

gluteenittomat ja maidottomat piparit (taas tavallisesta ohjeesta muokattu):

125g juoksevaa Sunnuntaita

0.75dl sokeria

0.75tl leivinjauhetta

½tl vanilliinisokeria

2.5dl Semper vaalea gluteeniton jauhoseos

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kuivat aineet.Anna kovettua hetki jääkaapissa. Tee pyöryköitä ja kasta ne sokerissa. Paista 200 asteessa n.12-15 min.

941596.jpg

Bailey´s -Mascarpone-kakku (ainakin olevinaan, ei gluteeniton, esteettisyys on kaukana ulko-asusta).

ohje Kaurislapselta.

941600.jpg