Olet Famu oikeassa. Vähän huonosti tuo teksti siitä enkelipohjasta näkyi. Kerran sitä jo kyselinkin, vaikken itekkään loistavasti tuota nähnyt. Mut kun se enkeli oli niin kaunis... Jospa kokeilisin nyt tätä porojuttua. Täs ei kyl tää aihe oo niin rauhaisa.

On vähä tullu päivitysväliä, osittain töiden ja muiden juttujen takia, osittain pienen "vedonlyönnin" takia. Jostain kumman syystä mulle nokitellaan "jatkuvasta" koneellaolosta (mikä ei pidä paikkaansa!). Haastoinkin sitten mieheni pysymään poissa koneelta, kun miäkii kerran olin pois. Pelitön päivä siis, kuten lapsillakin.

Eipä sen puoleen, ei tässä mitään ihmeellistä oo tapahtunukkaan, eikä oo kummia kuviakaan. Piparia on tullu leivottua niin töissä, kun kotonakin. Sama satsi.

1139631.jpg  

1139636.jpg

Jonkinmoinen piparkakkutönö yläkuvassa ja alakuvassa on minusta suloisen pieniä pipareita, joita ajattelin viedä mummolle sairaalaan suupaloiksi. Oishan ne tietty voinu koristellakin, mut tällä kertaa näin. Yritän pitää joulukiireen aisoissa. Kaikkea ei tartte tehä. Lisäksi oon tehny 2 taatelikakkua ja herkkukakun. Laatikoista oon tehny porkkana-, lanttu- ja bataattilaatikon (ohje Yhteishyvän ruokalehessä). Yleensä en tee laatikoita, mut nyt tuntu siltä, et kokeilempa. Maku onkin sitte vasta jouluna selvillä. Laitankin tähän ton piparitaikinaohjeen, kun se on ilman kananmunaa ja ihan hyvän makunenkin, jos joku tarvii munatonta ohjetta:

siirappipiparit

3/4dl siirappia

1dl sokeria

125g margariinia

1tl kanelia + 1tl inkivääriä + 1tl kardemummaa

3rkl vettä

1tl soodaa + 4dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri, margariini ja mausteet kattilassa. Kaada seos kulhoon ja lisää vesi. Anna jäähtyä ja lisää jauhot + sooda. Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Paistetaan 200asteessa 12-15min vaalean ruskeaksi.

Kävin tässä yhtenä aamupäivänä yhel tutul neulomassa. Päätettiinkin sitte järjestää neulojaiset toistekin. Siellä miä ihmettelin sitä Satu U:n antamaa huiviohjetta, jossa ei ollu mitään vikaa, en vaan oo tehny yhtään huivia aiemmin. Nyt jo naurattaa kun yritin venyttää sitä kolmioksi ja aina jäi pussi toiseen puoleen. Vielä vaan jatkoin, kunnes yht´äkkiä tuli oivallus, että olen aloittanutkin huivin niskasta alaspäin... Koko ajan aattelin päinvastoin.