Sain Famulta haasteen:

Ottamalla nämä ruusut vastaan<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Sinut on haastettu "Ekoteko-päivässä" kampanjaan

1226375.jpg

Lähetä tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa mainitsemaan oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.               

Maailmaa parannetaan teoilla, ei puheilla

Tää onkin vähän monimutkasempi juttu. Täs pitäis kait kertoo yhen päivän juttuja, mut enhän oo vielä mitää ehtiny tänää, joten kerron yleisesti jotain.

*Lajittelen metallit, lasit, lehdet, kartongit, (en biojätteitä...)

*Vien pienet vaatteet kirppikselle tai UFF-lootaan, tai lahjoitan jonnekin. Joistain otan vetoketjut ja napit yms. merkit irti ja jotkut säästän kokonaan kankaan takia (tein esim. vanhasta paidasta taulunkehykseen pinnan). Joskus oon tehny lasten vaatteita vanhoista isoista, jos on ollu kiva kangas. Ostan myös paljon vaatteita kirppikseltä (eilen viimeksi). Lisäksi teen käsitöitä muutenkin.

*Jos (huom jos!)  menen lenkille, yritän tehä jotain samalla, esim. käydä kylässä, kaupassa, tms. asioilla. Töissä käyn kyllä valitettavasti autolla, vaikka matka on aika lyhyt, mutta ne aamuherätykset...)

*Yritän säästää vettä kun se on mahdollista. Kaadan esim. vedenkeittimen vanhat vedet kukkienkastelukannuun (no sehän onkin suuri juttu!)

*Käytän suomalaisia tuotteita, jos mahdollista (ei taida liittyä eko-tekoihin?)

*Joskus harvoin käytän takan jälkilämmön ruoan hauduttamiseen. Meil on tehty sinne semmonen ritiläkin varta vasten. Ei oo siis mikään leivinuuni.

*Nyt ei tuu muuta mieleen, mut ainahan tänne voi lisätä jotain.

En aio tähän ketään erityisesti haastaa. Ota mukaan, jos kiinnostaa! Kaikkiahan tämä aihe kuitenkin pitäisi jollain lailla koskettaa.

Tässä yhteydessä sopiikin hyvin esitellä kirja, jonka sain eilen kirjakerhosta

1233879.jpg

Tuol on aika kivoja juttuja ja ideoita, vaik ensin ajattelin että tää on taas joku sisustuskirja. Suosittelen.