1668270.jpg

Tässä vielä sitä peukalonopettelua. Nimi on tosiaan Vihta-lapaset (omasta päästä) ja lankana 7-veikka. Näihin mahtuu peukalo, vaikka se olis vähä turvoksissakin :)

LISÄYS:

ohje:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

12 silmukkaa joka puikolle. 2o2n –joustinneuletta haluamasi määrä. 2 kerrosta oikeaa, jonka jälkeen peukalolisäykset alkavat joka toisella kerroksella, kunnes pääset peukalonhankaan asti (laita puikko yläreunasta läpi, niin että peukalo jää siihen koloseen)

* peukalolisäykset, oikea peukalo kolmannella puikolla ja vasen peukalo toisella puikolla 1s neulotaan, lisäys (neulo väliin jäävän langan alapuolinen lanka silmukaksi) 2s neulotaan, lisäys, neulo loput puikon silmukat normaalisti. Minä pääsin lisäyksissä 14 välisilmukkaan, kun peukalonhanka tuli vastaan.

* välisilmukat kerätään apulangalle ja niiden tilalle lisätään 2 silmukkaa (neuloin 1. silmukan kaksi kertaa, samoin reiän jälkeisen ensimmäisen silmukan), näin puikolla on taas 12 silmukkaa, joilla jatketaan

 

HUOM! alkujoustinneuleen jälkeen oikean käden lapasen 1. ja 2. puikko ja vasemman käden lapasen 3. ja 4. puikko tekevät palmikkoa seuraavasti: 

3s oikein, nosta 3s apupuikolle, 3s oikein, neulo apupuikon silmukat, 3s oikein = yksi puikollinen, eli 12s

Jatka samalla tavalla loppuun asti (loppukavennuksissa vähän sekaantuu)

 

Peukalon jälkeen neulotaan vielä niin kauan sileää ja palmikoita, kunnes pikkusormi peittyy. Kavennukset 2 oikein yhteen puikon alussa ja keskellä (joka puikolla, mukaellen palmikon kohdalla) ja aina 2 kerrosta kavennusten väliin.

 

Peukalo:

Silmukat apulangalta puikoille (3 puikkoa) ja keräsin reunoilta lisäksi 4-5 silmukkaa (silmukat puikoille ei menneet ihan tasan). Neulotaan kynnen alkamiskohtaan asti ja kärkikavennusta vastaavat kavennuket ja välikerrokset.

Toivottavasti meni oikein. En ole oikein haka näissä lapashommissa vieläkään. Ohjeet yrittää olla tarkat, kun itekin tarviin noin tarkkoja ohjeita tehdessäni. Äippä neuvo vieressä...   Laittakaa kommenttia, jos joku kohta on outo.

Nää ohjeet pitäis oikeastaan laittaa johonkin sivut -kansioon, mut ku en osaa tehä sivua, vaikka olen yhen jo tehnykin. Se meni nimittäin vahingossa hirveän äheltämisen aikaansaannoksena.