1702656.jpg

Nyt kun on kotiuduttu lähes 2 viikon asuntovaunureissulta, voinen väläyttää oman virallisen 40v-kuvani. Kahvia siinä antaumuksella hörpin. Lahjaksi sain lapsilta nämä

1703276.jpg

ja yhden lahjan voin ehkä näyttää myöhemmin, kun se kotiutuu meille.

Käytiin itäpuolta myöten Lapissa ja Norjan Hammerfestissa. Sieltä käsivarren kautta Rovaniemelle ja Keuruun läpi kotio. Tunnelma oli yhteensä yli 3000 km:n automatkoilla tiivis, toisinaan jopa sakea. Se on kuitenkin pakko sanoa, että tommonen "vierihoito" tekee kaikille hyvää, kun normaaliarkena kukin viilettää omissa touhuissaan, hyvä jos edes ruoka-aikana nähdään.

Poroja etittiin silmä kovana heti poronhoitoalueen alettua Kuusamon tietämillä (?), mutta lopulta totesimme porojen lähteneen paremmille ruokailumaille.Pari hassua sarvipäätä nähtiin! Norjan puolella nähtiin heti kettu ja poroja paljonkin. Niitä kuuluisia "vapaita" lampaita nähtiin vain 3. Maisemat oli huikeat ja ruoka maksoi Peppe´s pizzassa, Hammerfestissa, enemmän kuin tarpeeksi.

Matkalla käytiin mm. Kiteen eläinpuistossa, Kolilla, Rukalla, Karhunpesäkivellä ja Saamelaismuseossa (Inari), Lordi-ravintolassa (Rovaniemi) ja Ranuan eläinpuistossa. Leirintäalueita nähtiin jos jonkinlaisia.

Harmittaa kun unohin ottaa kuvan asuntovaunussa min "lankakaapista", jonne olin salaa, vähän kerrassaan raahannut lankaa mukaan. Mies oli ihan järkyttyny, kun matkalla avas sen kaapin :))  Loppujen lopuksi en ehtiny koukuttaa kun yhtä lankaa, eikä oikein riittäny intokaan, kun oli touhua ja iltasin luin yhtä kirppikseltä löytynyttä kirjaa. Kaksi karvaponchoa näyttäytyy, kun olen ehtiny saattaa ne päätökseen. Nekku sen sijaan teki lahjansa lisäksi  poron (hieman vaiheessa) ja tämän karvakäärmeen.

1703284.jpg

On tosi ihanaa olla kotona ja nukkua omassa petissä ja käydä omassa suihkussa..... ja lähteä maanantaina iltavuoroon töihin.....   No viimeksi mainittu ei oikeasti tunnu nyt järin ihanalta.

Matkan varrella listasin kummallisia paikannimiä armaasta kotimaastamme. Ajattelin järjestää teille niistä jonkinmoisen äänestyksen jossain vaiheessa.