Eilinen sienireissu oli niin mukava, et päätettii lähteä tänää  uudelleen. Mieskin oli lähössä ja oltii niin ilkeitä, että pakotettii pojatkii matkaan hirveän jurputuksen saattamina. Saappaiden löytäminen kaikkien jalkaan ei ollu helppoa. Nekku oli täyttäny isoveikan saappaat hiekalla ja ne piti ensin tyhjentää. Melko kiva käytännön pila, paitsi jos toinen ei käytä saappaitaan.

  Metässä ei paljo sieniä ollu ja hirvikärpäsiä pörräsi ihan järjettömän paljo. Nekku alko huutaa ku sumusireeni kunnes viimein oltii taas autossa, jossa huuto kyllä jatkui edelleen. Sisulla mentiin vielä toiseen paikkaan, josta löyty vähä sieniä, mut hirvikärpäsiä oli sielläkin. Vanhin poika ei suostunu sieniä keräämään (vaikka opetteli pienenä sienikirjan ulkoa!) ja sai isältää luvan lähteä kävelee kotia kohti. Tosin matkaa oli kilometritolkulla. Lantsarit jalassa tää paino menee hyvin vetävällä askeleella ja napattii se sitte ohimennessä taas kyytiin.

  Meillä tykkää kuitenkin kaikki sienisalaatista, johon laitetaan vain suolasieniä silputtuina ja sipulia. Voi jonkun mielestä näyttää vähä aneemiselta, mut näin tää on parasta.

  Pinaattilettujen tekemisestä oon jo pitkään haaveillu, ja tänää aloin niitä paistelemaan. Taikina on ihan lettutaikinaa ilman sokeria ja terästettynä pakastepinaatilla. Ihan hyviä minusta. Tässä tämmönen hätäpäissä napattu kuva. Oikealla siis sienisalaatti, jos ei noista tunnista :)

1886783.jpg