Miehen synttäreitä on siis tänään vietetty ja tarjolla oli ainakin mutakakkua, joka oli niiin hirveän näkönen, et sitä ei voinu kuvata, mut maku oli ihana. Tein sen silikonivuokaan, suorakaiteenmuotoiseen. Enkä meinannu saada ulos millää. Ens kerran teenkin matalaan piirakkavuokaan. Tän ohjeen olen taas aikojen alussa ottanu jostain blogista, et jos joku tunnistaa ittensä, niin linkitän.

Mutakakku

150g voita
2 munaa
1,5dl vehnäjauhoja
2tl vanilijasokeria
½tl suolaa
4rkl kaakaojauhetta
3dl sokeria

Sulata voi ja jäähdytä sitä hieman. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää voisula joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele joukkoon. Voitele ja korppujauhota uunivuoka. Kaada uunivuokaan ja paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia. Itse käytin 20cm kakkuvuokaa ja ihan hyvä oli, ohjeessa käskettiin käyttämään 24cm vuokaa, mutta mielestäni kakusta olisi kyllä tullut melko littana. 
 

Lisäksi tein Mariannehyydykekakun.Unohin ottaa kuvan ajoissa, ja tästä on jo puolet kadonnu...

2021517.jpg

Ohjeen olen kaapassu tietenkin Jack Bauerilta Emerald citystä, kuinkas muuten. Siellä on muutenkin ihania ohjeita, käykääpä kattomassa. Tää minun versio ei kyllä ulkomuodoltaan muistuta hänen kakkuaan ollenkaan. Kunnia on kokonaan hänen puolellaan.

Vielä piti kokeilla uutta suolasen piirakan ohjetta. Kyseessä on siis pellillinen, josta nää palaset on.

2021514.jpg

Tämä ohjen on joskus kauan sitte Ullan Unelma -blogista, jossa myös on ihania ohjeita. Blogi lieneekin nykyään aiempaa kuuluisampi.

Tonnikalapiirakka (Ullan Unelma)

pohja: 250g voita, 250g maitorahkaa, 4½dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta

Täyte: 370g valkosipuli-tomaattimurskaa, 250g herkkusieni -cuisinea (tai mitä vain cuisinea), 2prk tonnikalaa paloina öljyssä, 2kananmunaa, 1 sipuli, ½-1 pkt aurajuustoa, 150g emmental -juustoraastetta.

Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja jauhot hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa n. tunti. Kaulitse pohja uunipellille tai kahdelle piirakkavuoalle. Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, kananmunat, puolet juustoraasteesta ja cuisine sekaisin, levitä pohjan päälle. Ripottele päälle pilkottu sipuli, aurajuusto ja loput juustoraasteet. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 20min tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 Tästä tykkäsin ja teen varmaan toistekin. Täytettä voi varmaan myös muunnella.