Revin aina ohjeita lehistä ja päätän kokeilla niitä joskus. Tää on yksi niistä

2082894.jpg

Olen tosi huono tekemää mitään kalasta, vaikka sitä pitäis olla aika usein ruokavaliossa. Tääkin on sitte vaan pakastekalaa,eikä sitä "oikeaa". Inhoan ruotoja yli kaiken, ja siksi varmaan teen niin harvoin kalaruokaa. Silloin ei kukaa muukaan meillä syö kalaa.  Tää oli aika hyvää. Osa lapsistakin tykkäsi. Meillä syödään "puita", eli siis parsakaalia muutenkin välillä, joten se ei ainakaan ollu este tälle ruoalle. Ohje taitaa olla jostain Yhteishyvästä tai Pirkka-lehestä.

Lohiruukku

600g (2pussia) pakastettuja kirjolohikuutioita

suolaa ja jauhettua valkopippuria

35g (1pkt) pakastettua tilliä (uups! unohtu minulta)

400g (2 pussia) pakastettua parsakaalia

kuorrutus:

2dl vettä

250g sulatejuustoa (laitoin kevyttä Hovia)

2munaa

Voitele laakea uunivuoka. Kaada jäiset kalakuutiot vuokaan ja mausta. Kypsennä 200asteessa n.10min. Sillä aikaa kiehauta vesi ja lisää joukkoon kuutioitu tai raastettu juusto ja kuumenna kunnes juusto sulaa. Sekoita joukkoon munat. Lisää parsakaalit vuokaan ja kaada juustokuorrutus päälle. Kypsennä vielä n.20minuuttia, kunnes pintaan tulee väriä.

Tää on muuten tosi kevyttäkin, jos semmosta haluaa. Miä tein lisäksi muusia.