Revin aina ohjeita lehistä ja päätän kokeilla niitä joskus. Tää on yksi niistä
Olen tosi huono tekemää mitään kalasta, vaikka sitä pitäis olla aika usein ruokavaliossa. Tääkin on sitte vaan pakastekalaa,eikä sitä "oikeaa". Inhoan ruotoja yli kaiken, ja siksi varmaan teen niin harvoin kalaruokaa. Silloin ei kukaa muukaan meillä syö kalaa. Tää oli aika hyvää. Osa lapsistakin tykkäsi. Meillä syödään "puita", eli siis parsakaalia muutenkin välillä, joten se ei ainakaan ollu este tälle ruoalle. Ohje taitaa olla jostain Yhteishyvästä tai Pirkka-lehestä.
Lohiruukku
600g (2pussia) pakastettuja kirjolohikuutioita
suolaa ja jauhettua valkopippuria
35g (1pkt) pakastettua tilliä (uups! unohtu minulta)
400g (2 pussia) pakastettua parsakaalia
kuorrutus:
2dl vettä
250g sulatejuustoa (laitoin kevyttä Hovia)
2munaa
Voitele laakea uunivuoka. Kaada jäiset kalakuutiot vuokaan ja mausta. Kypsennä 200asteessa n.10min. Sillä aikaa kiehauta vesi ja lisää joukkoon kuutioitu tai raastettu juusto ja kuumenna kunnes juusto sulaa. Sekoita joukkoon munat. Lisää parsakaalit vuokaan ja kaada juustokuorrutus päälle. Kypsennä vielä n.20minuuttia, kunnes pintaan tulee väriä.
Tää on muuten tosi kevyttäkin, jos semmosta haluaa. Miä tein lisäksi muusia.