Olen tehny täs syksyn aikana varmaan viittä eri omenapiirakkaa (ja omenoita on vieläkin...). Nyt löyty aika hyvä ohje Pirkasta 11/2008

Italialainen omenapiirakka

Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (n.24cm) ja levitä pohjalle kuoritut ja lohkotut omenat. Ripottele pinnalle kanelia.

Tee taikina: vaahdota150g rasvaa ja 1½dl sokeria, ja lisää joukkoon 1 muna. Lisää 1 3/4dljauhoja, ja sekoita tasaiseksi. (HUom: ei siis leivinjauhetta).

Nostele taikina omenalohkojen päälle ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja.

Paista 200asteessa uunin alatasolla n.30 minuuttia.

Tarjoa haaleana jäätelön kanssa.

2046152.jpg

Mulla on vähä reunat ruskettunu, mut lopputulos on kyl tosi hyvää. Tätä aion tehä toistekin.

( P.S. Ootteko syöny partajukurttia hillon kanssa?? Se vie kielen mennessään. Eli siis turkkilaista jukurttia pienessä ämpärissä, kuvassa parrakas mies. Se on parempaa kun Bulgarian jukurtti minusta. Ainoa huono puoli on se, et se ei oo suomalaista. Onkohan muita suomalaisia, kuin Bulgarian jukurtti??)