SÄILYVÄ TAATELIKAKKU (olen saanu ohjeen joskus äipältä)
1pkt kivettömiä taateleita
3dl vettä
1½dl sokeria
200g margariinia
2munaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljaa
3½dl vehnäjauhoja
 
Pilko taatelit kattilaan ja mittaa sinne myös vesi ja sokeri. Keitä aineet soseeksi (olen vetässy vielä sauvasekottimella). Jäähdytä puolilämpimäksi ja sekoita rasva soseeseen. Jäähdytä ja vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää kuivat aineet.
 Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175asteessa noin tunti. Kakun maku paranee vanhetessaan. Leivo se siis pari viikkoa (????????????) ennen käyttöä.
Kannattaa laittaa taatelit heti isoon kattilaan ja vatkata taikina sitte siellä kokonaan lopuksi.

2113210.jpg