Leenuliini haasto minut kertomaan 5 suosikkikirjaani. Totesin, että on liian vaikeaa eritellä yksittäisiä kirjoja, joten osa on sarjoja. Eivät ole edes suosituimmuusjärjestyksessä.

1.Harry Potterit on ehdoton ykkönen. Kaikki tuntenevatkin Harryn tarinan "tavallisesta" pojasta velhomaailman kuuluisuudeksi.

2.Mirja Turunen: Veripellot, kertoo Suomen sisällissodan syistä ja seurauksista. Mielenkiintoinen ja mieleenpainuva.

3.Kreivi Dracula (en muista kirjottajaa), josta on tehty myös 2 elokuvaa. Luin kirjan ala-asteikäsenä ekan kerran ja yläasteella toistamiseen.

4.Ajan pyörä -sarja (Robert Jordan) kertoo toisenlaisesta maailmasta, jossa taikuus ja maailmanlopun enteet vievät tarinaa eteenpäin. Nyt olen lukenut jo 25 osaa, joista suurimman osan lähes yhtäperää. Ensimmäisiä osia ovat Vaarojen taival ja Maailman silmä.

5.Torey Haydenin kirjat ovat myös mieleenpainuvia. Näissä kirjoittaja kertoo omakohtaisiin kokemuksiin perustuvista tilanteista lasten ja nuorten vaikeuksien selvittäjänä. Mieleen tulee esim. kirjat Häkkipoika ja Toisten lapset.

Lisäksi on monia muita, jotka ois ansainneet tulla listalle, mut ei mahtunu, kirjailijoista esim. Tess Gerritsen, Arne Dahl, Gabaldon Diana, Laila Hirvisaari, Liza Marklund, Christian Jacq, Kaari Utrio, Leon Uris, Mika Waltari, Gabriel García Marquez jne.

En haasta ketään, mutta jos otatte tämän, niin jättäkähään kommenttia, niin tulen kattomaan.