Eka päivä alkaa olla pulkassa. Tosin lasten kesäloman alettua, on päivät olevinaan pitempiä, kun ei tarvi illalla hätäillä niin aikasta nukkumaanmenoa. Töissä tuli päivä hikoiltua ja yritin saada yhen asiakkaan uskomaan että on keskiviikko. Se vissiin luuli, että olen vähä sekasin?

Fysikaalisessa kävin äsken. Peukalossa ei vielä ainakaan veri kierrä. Hyvin kireitä lihaksia löyty paljo. En hiiskahtanukaan mistään käsitöistä. Puuhommista vaan mainitsin Jalka suussa

Poika ei sinne rippileirille sitte päässy. Oli kuumetta vielä tänäänkin. Nyt loppu antibioottikuuri, joten pitäis ilmeisesti alkaa kuumetaudinkin parantua. Mahikset päästä sit heinäkuun loppupuolella toiselle leirille. Tää olis vaan ollu semmonen erikoinen retkileiri.  Poikahan ois ollu ihan heikkona, kun ollu viikon  kuumeessa ja sehän ois tartuttanu toisetkin. Ois koko porukka viettäny ripillepääsyä kuumeessa. Parempi näin. 

Tässä vähän herkkuja, jotka tein tossa yhtenä päivänä.

1243867895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyydykekakku, jossa pohjana Digestiveä ja piparkakkuja murennettuna ja sidostettuna juoksevalla margariinilla.  Täytteenä omenasosetta ( viime syksynä keittämiäni), Flora vispi, Vanilla creme, maustamaton tuorejuusto, omena-kaneli-rahka, liivatejauhe sekoitettuna 5 hedelmän mehuun, sekä valkosuklaalevy sulatettuna. Koristeltu tähtihedelmällä.   Ihan raikas, kiva maku.

1243867916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tää on tätä samaa piirakkaa, mut väliin on laitettu äsken mainittua omenasosetta. Paistovahti oli vähä huonokuulonen... Pinta tummu vähä liikaa. Hyvää silti.

Huomasin että "tätä samaa piirakkaa" ei sitte aiemmin ollukaan, vaikka ohje on kyl aika lailla samanlainen, kun Omena-ansa.

Kyseessä on Rahkapiirakka, pellillinen

250g margariinia, 2 lasia sokeria, 4 lasia vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta, 2tl soodaa, 2rkl vaniljasokeria . Sekoitetaan keskenään ja jaetaan 2 osaan toinen 3/4, toinen 1/4.  Isompaan osaan sekoitetaan vielä 1 muna ja lasi piimää.

Isompi osa levitetään pellille leivinpaperin päälle. Tässä tein muutoksen ja levitin omenasosetta pohjan päälle.

Sitten tulee täyte: 2prk rahkaa, 3 munaa, 1 lasi sokeria ja 1tl vaniljasokeria. Seos kaadetaan pohjan päälle.

1/4 osa taikinasta ripotellaan kaiken päälle.

Paistetaan 200asteessa 30 minuuttia.

Tosi hyvää, omenasoseen kanssa tai ilman.