En voi uskoa, että äskeinen kirjotukseni hävis kun tuhka tuuleen! Yllättynyt

Olin siis kertomassa morsiusneitosten vaateompelusta. Siinä oli jo vähän takapakkia matkalla, kun törssäsin kangasta liiaksi jo heti ekaa hametta leikatessa. Yleensähän ei kaavoja voi asetella kankaalle ylösalasin, mut tässä kankaassa se ei ois haitannu mitään. Kankaassa ei oo mitään selvää kuviota.

Kävin kangaskaupassa ettimässä lisää, mut eihän sielä ollu, kun olin ostanu paloja. Se huono puoli tässä maallikko-ompelijan hommassa on, et koot ja kankaiden menekit on aina ihan hepreaa. Yleensä varaan aina ylimäärästä, niinkun nytkin kuvittelin tehneeni.  Onneks löyty samaa sävyä yksväristä puuvillaa, jota laittelin organza-kankaan alle ja kullankukertavaa muualle. Nyt luulisin kankaan riittävän. Vaikka sen näkee sitte vasta loppupuolella...

Eka hame on nyt tällä mallilla. Saumat on vielä raudalla painamatta ja yläosaan tulee kuminauhaa.

1248438479_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos vaan kaikki menee nappiin, niin ihan hyvältä näyttää ja kankaat on aika juhlavan näkösiä. Helppoahan hameen teko on, mut yläosassa vaaditaan sitte enempi sitä istuvuuden löytämistä hartioissa esim.

Neuletakkia olen neulonu ja purannu vuorotellen. Eka hiha on jo pitkällä, etukappaleet ja takakpl valmiit. Täytynee vielä ettiä jostain yksi kerä tota samaa lankaa, kun se alkaa hiipumaan.

Kohta lähen hakemaan mökiltä lapsia. Ne on ollu sielä yötä. Saas nähä onko mustikoita taas paljo kerättynä. Eilen oli kahen päivän saldo 15.8 litraa, joka on minun mittakaavassa paljo. Poika on keränny koneella, ja miä käsin. Tytötkin on vähä keränny. Heiluttelin vähä viikkorahalistaa, niin johan alko mustikoita löytyä. Yleensä miä saan kerätä yksin. En tajua niitä ihmisiä, jotka käy mettässä kääntymässä ja niillä on sit ämpärillinen marjoja! Osaako ne taikoa vai mitä?