Häihinlähtö suju mallikkaasti ja ajoissa. Vaatteet oli kaikilla ok. Morsiustytöt meni hääparin kanssa oottelemaan tilaisuuden alkua. Bestmanin paikka oli alttarilla kaason kanssa. Miä menin urkuparvelle, jossa tutun kanttorin kanssa vähän vaihdettiin kuulumisia. Hääväkeä oli satakunta.

Morsiamen  isä saattoi tyttärensä alttarille, jossa sulhanen otti tulevan puolisonsa vastaan ja kiitti tulevaa appeaan. Sormukset oli jo sormissa, kun pari oli menny jo aiemmin vihille maistraatissa.  Vihkiminen sujui lyhyemmän kaavan mukaan. Virsi "Herra kädelläsi..." , papin onnittelut ja sitten minun "I´m walking in the air"-kappale huilulla.  Loppumusiikin soidessa kaikki ulos kirkosta ja riisi morsiustyttösten koreista hääparin päälle.  Sää suosi auringonpaisteen myötä.  Hienon mustan hääauton perään oli sidottu tölkkejä ja Aino-tossut.

Hääjuhlassa kaikki valitsivat paikkansa pöydissä ja sitten tuli hääpari. Onnittelumalja nostettiin yhteisesti. Onnitteluja annettiin hääparille. Morsiusneidot kävivät jonossa kahteen kertaan. Silmänisku

Ruoka oli hyvää ja riittävästi. Etenkin savustettu ja paistettu kala oli hyviä. Kahvipöydän "pääruoka" oli kakku ja illemmalla oli vielä itsepaistettuja lihapiirakoita höysteineen. Juomisia riitti, ja varmaan jäikin.

"Yleisön pyynnöstä" soitin vielä uudelleen kirkossa soittamani kappaleen, jonka jälkeen morsiusneidot lauloivat itse uudelleensanoittamansa laulun hääparille. Se herätti yleisössä hilpeyttä. Sitten alkoi häävalssi, jonka soitti paikalle kutsuttu orkesteri, jossa soittaa mm. morsiamen isä, minä ja poikani. Tietysti muitakin, mutta se selittää miksi me oltiin paikalla. Häävalssi oli "Annie`s song", joka oli aiemmasta elämästä tuttu ja hääparin toivoma. Parin vanhemmat yhtyivät tanssiin kun kappale oli "Lennä mun lempeni laulu".  Sen jälkeen yleistä tanssia orkesterin säestyksellä.  Välissä kahvi ja taas tanssia kymmeneen asti, jonka jälkeen alkoi karaoketanssit. Häävieraista löytyi innokkaita esiintyjiä.

Ohjelmassa oli illan aikana lisäksi morsiamen ryöstö ja siihen liittyvät tehtävät, sekä sukkanauhan kalastus pilkkiongella, sekä kukkakimpun heitto. Arvontaa toivoi joku pilallaan yleisöstä ja se myös saatiin. Miä sain yhen kukka-asetelman. (Naapuri sai kakun ja toi sitä meillä tänään vielä aamupalaksi. Kiitos!) Kotiin päästiin yöllä yhden jälkeen, morsiusneitosemme ollessa jo täydessä unessa.

Minun kuvat, joita voin tässä näyttää on hyvin vähäiset. Toivottavasti saan jotain kautta parempia kuvia morsiusparista, jotta voisin näyttää edes vaatetuksen. Tyttöjen vaatetus osu ihan nappiin. Mukavalta tuntuu, kun sain tehdä ne.  Kampaus kesti hyvin tytöillä, sekä minulla. MUTTA!!! Minun kengät hajos jalkaan jo alkuillasta!! Yllättynyt En tajua koko juttua. Kengissä en huomannu mitään vikaa aiemmin (eivät olleet kyllä uudetkaan), ja yht´äkkiä huomasin, että ompa varpailla tilaa. Molemmat kengät oli sivusta halki!! Järkyttävän nolo havainto! Kyllä ne silti loppuun asti kesti.

h%C3%A4%C3%A4t%20009-normal.jpg

Morsiamella oli hiuksissaan muratinlehtiä ja valkoista helminauhaa. Sama koristelu toistui tyttöjen hiuksissa. Ylinnä Nekku.

h%C3%A4%C3%A4t%20076-normal.jpg

Päivän sana oli kaikkialla lime. Tajusin vasta kuvista, että hääpaikan seinätkin oli sitä sävyä!

Kakunleikkauksessa morsian ehti polkaista ensin. Pusu

h%C3%A4%C3%A4t%20112-normal.jpg

Kuvat on muutenkin yhen sun toisen nappaamia, kun oli kaikenlaista tohottamista, eikä ehtiny kaivella kameraa aina esiin. Lopulta siitä loppui sitte akkukin.

Nyt alan suunnata katsetta kohti sienimettää. Vihdoinkin.