[Selinho_Sentidos_thumb[9].jpg]

Mari ja Minnakin vinkkas minua tunnustuksella ja haasteella.

Tehtävänanto on seuraavanlainen:

  1. Laita tunnustus blogiisi
  2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt
  3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen
  4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle
  5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti

Tässä minun ajatukseni aisteista:

  1. Näkö: Tärkein aisteista. Sen avulla saan eniten tietoa ympäröivästä maailmasta. Se mietityttää, et miten eri ihmiset näkee eri asioita niin eri tavalla? Ja miten ne "näyt" vaikuttaa tunteisiin eri tavalla.  Näyistä tulikin mieleen ne silmät kiinni nähdyt näyt, eli unet. Miä kuulun siihen 5% aikuisväestöstä, jotka puhuu unissaan ja myös siihen 1 %, jotka myös kävelee. Unia näkyy joka yö.
  2. Haju: Mies sanoo välillä että se vie minut nenäleikkaukseen, kun minul on niin herkkä hajuaisti. :D Voimakkaista hajuista/ tuoksuista saan välillä migreenin. Siksi en itekään käytä mitään voimakastuoksuista esim. dödöissä, pyykkiaineissa yms. Jossain tilaisuudessa on ihan kamalaa, jos viereen tulee joku, joka on tyhjentäny hajuvesipullon  päällensä. (Mietin aina, että luuleeko se henkilö tosiaan olevansa nyt hieno ja miten ihmeessä se ite selviää sen pilven sisällä.) En nyt tarkota henkilöitä, jotka tuntee kohtuullisuuden rajat.
  3. Kuulo: Kuulo on mielestäni toiseksi tärkein aisti. Musiikki, joka on minulle niin tärkeä, perustuu lähes täysin siihen. Musiikkia ja rytmiä voi kuulla kaikkialla; kellon raksutuksessa, tuulen huminassa, lintujen laulussa jne. Kuulo on minusta ihmeellinen aisti, kun jopa unen läpi voi kuulla ja tuntea sen myötä. Miten tärkeä työkalu se on monessa toivottomassakin hoitotilanteessa! Kuulo liittyy myös kuuntelemiseen, jota meiän kaikkien tulis tässä maailmassa harrastaa paljon, paljon enemmän.
  4. Maku: Ensin meinasin sanoa, et tähän on vain yksi sana SUKLAA. Sit tuli mieleen, et makuaistia on myös helppo harhauttaa. Viime kesän leirikasteessa minulle syötettiin silmät sidottuina etikkapippurisinappi+mitähänvielä -mössöä lusikalla. Olin päättäny, että en anna sitä iloa syöttäjille, että yököttelisin. Kiittelin vaan kovasti ja pyysin lisää. Ei menny ees vatta sekasin. :D  Sit tulee mieleen työkaveri, jolta opin seuraavan neuvon: jos jokin maistuu ihan yörjölle, niin ei muuta kun kiintopiste seinältä ja ruokaa tuuttiin.  Tää toimii!
  5. Tunto: Tähän liittyy ainakin kivuntuntemus. Se ei ainakaan minulla oo mitenkään korkea, kun muistelee vaikka noita hammaslääkärikäyntejä. Neulovana ihmisenä minua rassaa aina noi karheat langat. Neuloessa ei niinkään, mut jos pitää laittaa jotain neuletta päälle.  Jossain hoito- tai sairaustilanteessa voisin sanoa, että miä "tunnen" myös sen toisen kivun. Joudun okein karaisemaan itteni kun vaikka pistän.  Mitenkähän nyrkkeilijät ja painijat tuntee ne kaikki kolhasut? Tulee mieleen myös Heroes -ohjelmasta se tyttö, joka ei tuntenu kipua.

Empäs haastakaan ketään! Että lälläskäkkää vaan :D Ottakaa mukaan jos haluatte.