Hapankorppurullia on meillä toivottu jo vuoden verran, ja vasta nyt sain niitä tehtyä pitkästä aikaa.
Uitan hapankorput ensin liha- tai kasvisliemessä. Poisnoston jälkeen hetki seisotetaan ja sitten ne onkin ihan pehmeitä rullattaviksi.
Täytteeksi laitoin ½ pkt maustamatonta tuorejuustoa, purkin creme fraichea, kinkkukuutioita ja kaisersalaatin.
Hyydykekakku oli tällä kertaa tämännäkönen
Käytin vaihteeksi Muro-pipareita pohjassa. Murskaamisen jälkeen lisään varovasti juoksevaa margariinia. Juuri sen verran, että murut pysyvät kasassa.
Eka täyte: maitosuklaalevite (lasipurkki), 1dl Flora vispiä vaahdotettuna, ½ maustamaton tuorejuusto, kermaviili, sekä 3 liivatelehteä liotettuna ihan vaan vesitilkkaan.
Vaalea täyte: lisättynä muutaman tunnin päästä ruskean päälle. ½ pkt maustamaon tuorejuusto, n.½ isosta pyöreästä vaniljarahkapurkista, 1dl Flora vispiä vaahdotettuna ja 3 liivatelehteä liotettuna sitruunalla maustettuun veteen.
Päällä suklaata raastettuna.
Valkoisen kuorrutetun kuivakakun, eli Vanhanajan englantilaisen pähkinäkakun ohjeen löydätte Hannan keittiöstä.
Mustikkapiirakan ohjeen löydätte Emerald citystä.
Pieni kuivakakku on mukaeltu isommasta sokerittomasta kuivakakusta:
50g hedelmäsokeria, 100g margariinia (kevyempää Flooraa ja juoksevaa sekasin), 60g perunajauhoja vatkataan. Lisätään 1 muna, 35g vehnäjauhoja, 1tl vaniljaa, 1tl leivinjauhetta.
Vuokani oli siis huomattavasti normaalia pienempi. Jaoin ison taikinan neljäsosaan sitä varten. Kakkua paistoin 175 asteessa 30-45min. Kypsän kakun päälle tiputtelin sitruunapuristetta.