Tänään ja huomenna olen töissä ns. varalla, eli jos joku sairastuu, niin minut voi soittaa töihin mihin vuoroon tahansa, edellyttäen, että soittaa klo 7-15 välisenä aikana. Tänää ei siis tarvinnu lähteä, huomenna uutta jännitystä. Miä olen kyl niin laiska, et en ees yritä herätä päivystää puhelinta, vaan nukun puhelin vieressä, jolloin herään, jos se soi. Jotkut herää varta vasten ja syö aamupalan ja sit kytistää puhelinta 7 etiäpäin.

Eipä siis oikein viittiny mihinkään oikein lähteekään, kun piti sen puhelimen kanssa kulkea. Päätin siis vähä siivoilla ja lapset sai komennuksen siivota huoneensa, imuroida ja pestä lattiat, sekä pyyhkiä pinnat. Miä sain pestyä suurimman osan ikkunoista, pyykättyä, kokattua, laitettua kesävaatteet pois ja talvivaatteet tilalle (en tosin ehtiny ulkovaatteisiin asti, mut ei o viel ihan toppavaateaikakaan). Petivaatteetkin tuli tuuletettua ja vaihettua.

Suurin homma on kuitenkin vahtia lasten siivoushommia, et tekevät kunnolla. Etenkin Nekku, joka sai hommansa vasta ihan äsken tehtyä. Varmaan sata kertaa saa käydä kattomassa ja neuvomassa, kun homma on täysin jumissa ja tyttö on käyny suunnilleen työn viereen maate.  Vain nuorempi poika sai homman tehtyä vauhilla. Tosin sitäkin piti vähä vahtia, ettei oikonu liiemmin.

Välikahvia juodessa osu silmiin tämmönen.

t%C3%A4m%C3%A4-normal.jpg

Fasaaneiksi me näitä luullaan, kun niitä täälä paljo on pyöriny. Miespuolisia ei näkyny. Oisko nää kesän poikuetta.

t%C3%A4m%C3%A41-normal.jpg

t%C3%A4m%C3%A43-normal.jpg

Ja vielä niitä tupsahteli näkyville.

t%C3%A4m%C3%A42-normal.jpg

Eli kaikenkaikkiaan 7. Ei kovin yleinen näky meiän pihalla, kun asutaan taajamassa.

Nyt voi varmaan kaiken tehdyn työn jälkeen vähä neuloa ennen saunaan lähtöä.