Mosse Kate; Labyrintti (2005)

Tässä yksi kirja Graalin etsinnästä. Aiemmin luin Da Vinci Koodi -kirjan, joka oli ihan hyvä, vaikkakin loppua kohti hieman epäuskottava.

Tämä kirja ei jää minusta yhtään tuon kirjan varjoon. Tässä kirjailija yhdistää historiaa ja nykyaikaa, mikä minusta tuo lisää mielenkiintoa tarinaan.  Ja jos nyt oikein ymmärsin, on Graal kuvattu eri asiaksi molemmissa kirjoissa.

Tarina saa alkunsa 1200 -luvun Ranskassa, jossa Graalin tarina pikkuhiljaa siirtyy isältä tyttärelle sodan kynnyksellä. Ristiretkeläiset ovat hyökkäämässä ja pyhät kirjat on saatava suojaan. Tyttären, Alaísin, mies pettää vaimoaan tämän siskon kanssa. Sisko juonittelee läpi tarinan ja käyttää ihmisiä hyväkseen saadakseen kirjat käsiinsä. Hän siirtyy onnistumeesti jopa ristiretkeläisten puolelle vahingoittumana ja jatkaa sieltä toimiaan.

  Alaís pääsee kuitenkin turvaan ystäviensä kanssa ja elää elämäänsä vuoristossa. Entinen mies haluaa kostaa Alaísin siskolle vääryydet ja taistelee sotien tätä, ja ristiretkeläisiä vastaan koko elämänsä. Jossain vaiheessa entinen aviopari kohtaa ja huomaa rakastavansa toisiaan edelleen ja alkunsa saa heidän tyttärensä.   Lopussa sisar saa selville Alaísin, kirjojen ja labyrinttiluolan sijainnin, josta seuraa loppuhuipennus.

  Samanaikaisesti juonessa kulkee mukana 2005 -vuotta elävä Alice Tanner, arkeologitutkija, joka löytää labyrinttiluolan. Jälleen löytyy nainen, joka himoitsee kirjoja ja haluaa päästä luolaan.  Sama tarina toistuu nykyajassa ja loppuhuipennus jälleen luolassa.

Tämä oli minusta ihan hyvä kirja ja suosittelen sitä muillekin, jotka pitävät historiallisista kirjoista. Ovat ne sitten totta, tai ei.