Bambusta neuloin pari rättiä lahjuksiksi.

tiskir%C3%A4tit%20Elnalle%20N.jpg

Näissä on käytetty mallineuletta, jota pikapuoliin voipi näkyä muussakin neuleessa. Olen tekemässä vauvaneuleita ja siitä oikeastaan otin tämän mallin.

Luettu on Laila Hirvisaaren Pihkovan kellot.  Se on Imatra-sarjan päätösjakso. Aiemmat osat ovat nimeltään Kruununpuisto, Myrskyn edellä, Grand Hotel ja Vuoksen helmi.  Olen lukenu kaikki tämän kirjailijan kirjat ja täytyy sanoa, että tämä viimenen oli suorastaan pitkäveteinen. Ekat osat oli ihan ok, mut tää jotenkin veny ja veny loppua kohti.

Sarjahan sijoittuu aikaan, jolloin Suomi oli vielä Venäjän vallan alla. Havaittavissa on kuitenkin jo itsenäistymisen merkkejä. Samaan aikaan Venäjä kiristää otettaan Suomesta.

Henkilöt ovat ihan tavallisisa työläisiä, sekä toisaalla Venäjän ylimystöä. Kuten ennenkin, on kirjaa varten tehty paljon historiantutkimusta, joka näkyy monissa tilannekuvauksissa.

Alussa keskipisteenä oli Imatran valtionhotelli, sen toiminta ja upeat vieraat. Myös Imatran tehdastyöväestön elämää kuvataan laajalti.  Matkakertomuksia on monessa välissä, kun mm. suomalainen naistoimittaja kiertelee tutustumassa kyliin ja kaupunkeihin.  Loppuosassa käydään jo ensimmäistä mailmansotaa, lähinnä Venäjän ja Saksan välillä, sekä suomalaisten osuutta esim. sotilaina ja lääkäreinä.

Kyllähän tää kannattaa lukea, jos Hirvisaaren kirjoista tykkää. Mukana on ajoittain erittäinkin yksityiskohtaisia henkilötapahtumia, joissa Hirvisaari on mielestäni parhaimmillaan.